genel

Çay içmenin vücudunuza sağladığı 10 fayda!

Abone Ol

Kahvaltının yanında çay, öğleden sonra beş çayı, akşam gelen misafire çay... Çay içmediğiniz bir gün neredeyse yok diyebiliriz!

En güzel sohbetlerimize eşlik eden çayın elbette yararları bulunuyor.

İşte daha çok içmenize neden olacak çayın 10 faydası!

1. Şekersiz içmeyi deneyin Evet belki çok klişe gelebilir, çayı şekersiz içenlere ön yargılı şekilde yaklaşabilirsiniz. Ancak şöyle bir gerçek var ki 1 küp şeker 20 kaloridir. Günde 5 bardak çay içerseniz 100 kalori almış olursunuz!

Ancak çayı şekersiz içmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde hem kendinize iyilik yapmış olursunuz hemde çayın gerçek tadına varabilirsiniz!

2. Hazmı kolaylaştırır Yemeklerden bir süre sonra içilen şekersiz çay, hazmı kolaylaştırmaktadır. Ayrıca vücutta oluşan zararlı atıkları azaltmaktadır.

3. Sindirim sistemini düzenler Özellikle şekersiz çay sindirim sistemini düzenler ve bağırsakları harekete geçirir.

4. Kansere karşı korur! Yapılan araştırmalar çayın kolon kanserinde, özellikle kanserli hücrelerin yok edilmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

5. Antibakteriyel özellik gösterir! Çayın içerisinde bulunan bileşenler ağızdaki bakterilerin çoğalmasını engeller. Bu sayede ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur.

6. Diyabet riskini önlemeye yardımcıdır Yapılan araştırmalar, günde 1-2 bardak çay içen insanların tip-2 diyabet oluşumunun düştüğünü gözlemlemişlerdir.

7. Daha güçlü kemikler! İçeriğinde bulunan fitokimyasallar ile kemik sağlığında etkilidir. Osteoporoz ve artrit riskini azaltmaktadır.

8. Limonlu çay içmeyi sevenler burada mı? Her zaman olmasa da arada limonlu çay içen kişiler vardır. Limonlu çay vücuttan toksinlerin hızla atılmasına yardımcı olmaktadır.

9. Çay içerek zinde kalın! Dinç olmanızı sağlayan çay, içeriğindeki kafeinden dolayı merkezi sinir sistemini uyarıcı etki göstermektedir.

10. Yemekle değil yemekten sonra için! Yemekle birlikte içilen çay, demir emilimine yol açmaktadır. Ancak çayı yemekten 1 saat sonra içerseniz demir eksikliğine yol açmasını önleyebilirsiniz.