genel

Canınız bunları istiyorsa ihtiyacınız olabilir!

Abone Ol

Zaman zaman canınızın çektiği besinler, aslında ihtiyaçlarınızın dışa vurumu olabilir. Örneğin o lezzetli çikolatayı yeme hayali aslında stresli bir anınızda, hormonlarınızı dengeleme ihtiyacından kaynaklanabilir. Vücudunuzun neden ve neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek için isteklerinize kulak verebilirsiniz! İşte detaylar... PEMBENAR ÖZEL

Fıstık ezmesi Fıstık ezmesi; ilaç yapımında, çoğunlukla kolesterol seviyelerini düşürmek için kullanılan bir bileşen içerir.Bu besin; protein, antioksidan, yağ, demir, magnezyum ve kalsiyum kaynağıdır. Eğer herhangi birinin eksikliğini çekiyorsanız, sürekli fıstık ezmesi yemek istiyor olabilirsiniz!

Bitter çikolata Bazı bitter çikolatalar, bir kutu koladan (yaklaşık 30 mg) daha fazla kafein içerir. Bu bileşen, merkezi sinir sistemini uyardığı için enerjinizi artırır. Bu nedenle, kendinizi yorgun ve uykulu hissettiğiniz her an, daha üretken olmak için bir kalıp çikolata yemek istemeniz normaldir.Bitter çikolataya bu kadar ilgi duymanızın bir başka nedeni, magnezyuma duyduğunuz ihtiyaç olabilir.

Baharatlı yiyecekler Baharatlı yiyecekler, metabolizmanızı hızlandırır. Ayrıca kapsaisin adı verilen bir bileşen içerdikleri için eklemlerinizdeki ve kaslarınızdaki ağrıyı hafifletebilir; hatta sizi migreninizden kurtarabilir.

Buz Buz çiğneme arzusu genellikle demir eksikliği ile ilişkilendirilir. Anemi kaynaklı olabilir.Buz yeme arzusunun gerçek nedeni belirsizdir. Ancak anemili demir eksikliğiniz varsa buz çiğnemenin uyanıklığı artırabileceği yönünde bir öneri var.

Hamur işleri Hamur işleri karbonhidrat bakımından oldukça güçlüdür. Bir dilim pasta yedikten sonra kendinizi tatmin olmuş hissetmek kolaydır çünkü içerdiği fazla kalori miktarı size hızlı bir şekilde enerji verir. Araştırmalar, "evrensel karbonhidrat aşerme süresinin" öğleden sonra 15.30 ve 17.00 arasında olduğunu keşfetti.Bazı araştırmacılar, düşük ruh hali ve stres ile karbonhidrat yeme isteğinin bağlantılı olduğunu söylüyor.

Et ve hamburger Birdenbire gelen hamburger yeme isteğinin nedeni kırmızı ete duyduğunuz ihtiyaç olabilir! Her şeyden önce et, çok fazla protein içerir. Bu yüzden vücudunuzda herhangi bir protein eksikliği varsa, hamburger düşünmeden duramıyor olabilirsiniz!Ayrıca, yapılan bir çalışma; protein açısından zengin bir diyete sahip olmanın, aşırı atıştırma ve obeziteden kaçınmanıza yardımcı olacak bir anahtar olabileceğini öne sürdü.