genel

Canan Karatay'dan kritik uyarı: Vücudunuzu zehirleyebilir

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeye yönelik püf noktaları vermeye devam ediyor. Karatay, en son kahvaltının vazgeçilmezlerinden biri olan salatalık ve domates ikilisi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Canan Karatay, salatalık ve domatesin birlikte yenilmesinin ne gibi zararları beraberinde getireceğine dair uyarıları sıraladı. Sindirim zamanı farklı iki besin olan domates ve salatalık farklı sürelerde sindirime alınıyor ki bu da sindirim problemlerine yol açabiliyor.

VÜCUT DİRENCİ DÜŞÜYOR Domates ve salatalık birbirinden farklı sindirim sürelerine sahiptir. Bu birliktelik doğal olarak mide ve bağırsakları yıpratıp, yorabiliyor. Salatalık hızlı sindirilirken, domates yavaş sindiriliyor dolayısıyla bir araya geldiklerinde bağırsakları şoka uğratabiliyorlar.

Vücutta zehirlenmelere yol açacak bir fermentasyon süreci belirebiliyor. Mide ağrısı, şişkinlik gibi problemlerden şikayetçi olabilirsiniz.

DOMATES NORMALDE BİR MEYVE Domatesin meyve olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, Türkiye'de ise domatesin sebze olarak adlandırıldığını belirtti.

‘SEBZELER TEHLİKELİ’  Canan Karatay, “Doğru mevsim Eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. mevsiminde yemelisiniz" dedi.