genel

Bunu kimse bilmiyor! Haftada 5 kez yerseniz...

Abone Ol

Sağlıklı beslenmek hayatımızda oldukça öneme sahip bir konu. Fakat ne yazık ki birçok insan sağlıklı beslenmiyor ve bunun sonucunda çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalıyor. Peki hangi yiyecekler, bizleri daha sağlıklı kılıyor? İşte dünyanın en sağlıklı 10 yiyeceği...

1- Yaban Mersini Yaban Mersini, içinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde kansere karşı oldukça etkili bir yiyecek ve lif bakımından da oldukça zengin.

2- Kırmızı et Kırmızı et, Omega-3 bakımından zengin olan kırmızı et aynı zamanda protein ve B12 vitaminine de sahip. Dengeli tüketildiği takdirde kansere karşı etkili bir yiyecek.

3- Süt Süt de aynı şekilde içinde bulundurduğu CLA asidi sayesinde kansere karşı etkili bir besin olarak tüketilebilir. Ayrıca mineral, vitamin ve yararlı bakteriler bakımından oldukça da zengindir.

4- Yumurta Zaten yumurtanın faydalarını söylemeye kalksak cümle uzar gider. Öyle ki yumurta doğanın en kusursuz yiyeceği. Bir yandan zengin proteine sahip fakat düşük kalorili. Aynı zamanda beyin ve göz sağlığı için oldukça önemli bir besin.

5- Somon Zaten balık çok faydalı bir besin. Fakat somon, içerdiği Omega-3 ile beyni ve kalbi koruyor. Aynı zamanda kan şekerini de düzenliyor.

6- Brokoli Brokolide mineral ve vitamin oranları çok yüksektir. Ayrıca vücudu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir ve en önemlisi bütün kanser türlerinde karşı etkili bir besin.

7- Fındık-Fıstık Kuruyemişler haftada 5 kez tüketildiğinde kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltıyor. Fakat dengeli olmakta fayda var. Bu yüzden abartmadan azar azar yenilebilir.

8- Elma Elma da insan sağlığı açısından çok önemli bir meyve. Öyle ki akciğer kanseri, astım ve diyabete karşı koruma sağlarken öte yandan kemik güçlendiren K vitamini içeriyor.

9- Nar Antioksidan bakımından oldukça zengin olan Nar, kan basıncını dengeliyor, damarları koruyor ve tümörlerin büyümesini engelliyor.

10- Fasulye Fasulye, kiloyu dengeler, kan şekerini düzenler. Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur. Günlük tavsiye edilen lif miktarı 25-38 gram.