genel

Bu model, yarı fiyatına Türkiye'ye geliyor..

Bu model sayesinde araçseverler gözlerine inanamayacak; 520 bin TL’ye satılacak olan otomobil Türkiye'ye geliyor. İşte ayrıntılar..

Abone Ol

Çinli otomobil üreticileri hız kesmeden Türkiye pazarına gelmeye devam ediyor. Ülkemizde yakın zamanda otomobil pazarında boy gösterecek bir isim de Changan olarak tahmin ediliyor. Çin'in büyük markalarından biri Changan Alsvin modeliyle Türkiye pazarına çok konuşulacak rakamlarla boy gösterecek.

Changan, Çin’in en büyük otomobil üreticisi olarak değerlendirildi. Arkasında devlet desteği de bulunan Changan, Türkiye’yi Avrupa pazarına açılan bir kapı olarak düşünüyor. Peki Türkiye’de satışa sunulacak olan Alsvin nasıl bir araç, birlikte bakalım. Changan Alsvin en basit tabirle Fiat Linea, Fiat Egea ya da Renault Taliant ayarında bir otomobil diyebiliriz. Yani lüks donanımdan uzak, ayağınızı yerden kesebilecek, bütçe dostu bir araç niteliğinde.

Alsvin’de 360 derece görüş sistemi, çarpışma önleyicisi, otonom sürüş, kör nokta kamera sistemi gibi son teknoloji donanımlar maalesef bulunmuyor.

Klasik olarak değerlendirilen multimedya sisteminin yer alacağı araçta, şerit takibi sağlayan sensorler de yer almıyor. Zaten bu sayede otomobilin fiyatı da hayli alt seviyelere düşmüş şekilde satışa sunuluyor.

Changan Alsvin, Türkiye’ye özel bir etiketle gelecek. Changan Alvsin'in bazı özellikleri ve fiyatı şu şekilde; Changan Alsvin ilk etapta Türkiye’de 1.2’lik benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. Otomobilin ülkemizdeki fiyatının vergiler dahil 520 bin TL seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu fiyata otomobil mi olur gibi cümleler kurabilirsiniz. Fakat sızdırılan haberlere göre Changan kendi kar marjını düşürerek vergi yükünü hafifletmek istiyor. Bu sayede otomobilin fiyatı da türevlerine nazaran çok daha ucuz şekilde piyasada yerini alacak.

Bu verilere göre, Changan’ın 2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye pazarına giriş yapacağı tahminler arasında. Önemli bir not olarak altını çizelim.