genel

Bu hafta hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı: Salı gününe dikkat...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2-8 Nisan tarihleri arasındaki hava durumu raporuna göre yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Peki, bu hafta hava nasıl olacak? İşte, 5 günlük hava durumu raporu....

Abone Ol

Geçtiğimiz haftadan bu yana ülke genelinde hakim olan yağışlı hava bu hafta da devam edecek. Cumartesi gününe kadar sağanak yağışın yurdun genelinde etkili olması bekleniyor.

Marmara, Ege'nin kuzey ve doğusu, Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Samsun, Aksaray, Niğde, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin bu hafta da sağanak yağıştan nasibini alması beklenirken, Marmara ve Ege'ye ayrıca fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre salı günü yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağış kendini gösterecek ve 5 gün boyunca aralıksız sürecek.

Yağışların yurdun batı ve iç kesimlerini etkisi altına alması beklenirken, Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama da CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Şen, “Ülkeye Çarşamba günü daha geniş alanda yağış gelecek sıcaklık da 4-5 derece düşecek” dedi.