genel

Branş, sınıf, okul öncesi ve özel eğitim öğretmenleri haftalık kaç derse girebilirler ve ne kadar ek ders alırlar?

İşte branş, sınıf, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftalık girebileceği ders sayıları ve ne kadar ek ders alacaklarının detayları haberimizde...

Abone Ol

Branş, sınıf, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftalık girebileceği ders sayıları ve ne kadar ek ders alacaklarını sizler için derledik. Söz konusu bilgiler MEB'in ilgili yönetmelikleri ve görüş yazılarından edinilen bilgilere göre hazırlandı.

İşte branş, sınıf, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftalık girebileceği ders sayıları ve ne kadar ek ders alacaklarının detayları...

Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri -    Aylık karşılığı 15 saat derse girerler.  -     Ek ders karşılığı 6'sı zorunlu, 9'u isteğe bağlı olmak üzere en fazla 15 saate kadar derse girerler. -    DYK 10 saate, HEM kursu 10 saate kadar derse girebilir ikisi aynı anda onar saat ders olamaz. -    Ders Dışı Etkinlik 6 saate kadar derse girebilir.

-    Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 30 saate kadar derse girebilir. -    Destek eğitim odasında ve evde eğitimde, normal müfredat dersleri kapsamında 30 saati doldurmadıysa en fazla bu 30 saati doldurabilecek kadar derse girerler.

Sınıf Öğretmenleri -    Aylık karşılığı 18 saat derse girerler. -    Ek ders karşılığı 12 saat zorunlu derse girerler. -   İYEP 10 saate, HEM kursu 10 saate kadar derse girebilir -    Ders Dışı Etkinlik 6 saate kadar derse girerler. -    Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 30 saate kadar girerler. -    Destek eğitim odasında ve evde eğitimde 8 saate kadar ikisi aynı anda sekizer saat ders olamaz.

Okul Öncesi Öğretmenleri -    Aylık karşılığı 18 saat derse girerler. -    Ek ders karşılığı 12 saat zorunlu derse girerler. -    HEM kursu 10 saate kadar derse girerler. -    Ders Dışı Etkinlik 6 saate kadar derse girerler. -    Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 30 saate kadar derse girerler. -    Destek eğitim veya evde eğitim, norm fazlası ise 30 saate kadar derse girerler.

Özel Eğitim Öğretmenleri -    Aylık karşılığı 18 saat derse girerler. -    Ek ders karşılığı 12 saat zorunlu derse girerler. -     DYK 10 saate, HEM kursu 10 saate kadar derse girerler. -    Ders Dışı Etkinlik 6 saate kadar derse girerler.

-    Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 30 saate kadar derse girerler. -    Destek eğitim odasında ve evde eğitimde 8 saate kadar derse girerler. İkisi aynı anda sekizer saat ders olamaz. -    Ortaokulda 35 saat giriyor ise 3 saate kadar destek eğitim veya evde eğitim olarak derse girebilirler.