genel

Bir bardak suya karbonat atarsanız...

Abone Ol

Sağlık, güzellik, temizlik ve daha birçok kullanım olanı karbonatı bir bardak suya attığınızda ne olabileceğini biliyor musunuz?

Yeterli miktarda kullanılması gereken karbonat, bir bardak su içerisinde çözüldüğünde, kanın pH seviyesini dengeler. Bu dengeleme vücudun birçok hastalığa karşı korunmasına yardımcı olur.

Karbonat, asit giderici özelliği ile ev temizliğinde de en büyük yardımcıları arasında yer almaktadır.

Ev temizliğinde kimyasalların yerine kullanılan karbonat, özellikle evde oluşan nemlenme ve küflenme sorununun da önüne geçmektedir.

Karbonat, maden suyu yerine kullanıldığında, mide asitlerinin fazlasını etkisiz hale getirir. Vücuttaki asit seviyesini düzenleme, kemik erimesi, eklem iltihaplanmaları ve kanser riskinin azalmasına yardım eder.

Bir bardak su ile seyreltildiğinde, vücuttaki iltihaplanmaların önüne geçer. Fazla asit üreten metabolizmalarda, hastalıklara karşı korunmasız hale gelen vücudunuzu karbonat ile düzenleyebilirsiniz.

Bir de karbonat, diş temizliğinde de pratik sonuç almanızı sağlar. Diş kullanımlarında önemli olan, karbonatı limonla karıştırarak, dişe fazla asit yüklemesi yapmamaktır...