genel

Bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını açıklandı! İşte o isim...

Güzellik anlayışı kişiden kişiye farklılık gösterse de, bazı ölçümlerle ideal güzellik standartları belirlenebiliyoer. Bilimsel olarak yapılan bir araştırmada, dünyanın en güzel yüzlü kadını ise belli oldu.

Abone Ol

Güzellik standartları ülkeden ülkeye değişiyor ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, kadınların üzerine kurulan güzellik baskısı da artmış durumda. Estetik görünen kadınlar çeşitli yarışmalar ve araştırmalarla belirleniyor ve bu araştırmalarda altın oran tekniği kullanılıyor.

Altın oran, matematik ve sanatta kullanılan bir kavram olup, doğada güzelliği ifade ediyor. Estetik cerrahide de kullanılan altın oran, mükemmel insan yüzüne ulaşılmasını hedefliyor. Yüz estetiği için altın oran hesabına uyulması ya da bu orana yaklaşılması gerekiyor.

2012'de İngiliz şirket Lorraine Cosmetics tarafından düzenlenen bir yarışmada, Florence Colgate isimli bir öğrenci, altın orana en yakın yüz hatlarına sahip olduğu için, Britanya'nın mükemmel yüzü seçildi. Colgate'in altın oran puanı neredeyse mükemmel bir 1.618 iken, en yakın rakibi Jodie Comer'in altın orana göre doğruluğu %94.52'dir.

Bilim insanları tarafından yapılan derinlemesine incelemeler sonucunda, Colgate'in yüz oranları altın orana neredeyse mükemmel bir örnek teşkil ediyor. Güzellik, simetriyle güçlü bir şekilde bağlantılıdır ve Colgate'in iri gözleri, çıkık elmacık kemikleri, dolgun dudakları ve açık teni gibi klasik güzellik belirtilerine sahip olduğu belirtiliyor.