genel

Biberonları sterilize etmenin güvenli yolları

Abone Ol

Yeni bir annenin bebeği ile besleyici bir bağ kurmasının en iyi yolu emzirmektir. Ancak er ya da geç, bebeğinizi beslemek için diğer alternatiflere geçmeniz gerekecektir. Belki de biberonla beslenmeyle ilgili en büyük rahatlık, sadece anne tarafından değil, evde herkes tarafından yapılabilmesidir. Bununla birlikte, en göze çarpan şey, şişeyi temizleme ve sterilize etme çabasıdır. İşte bebeğinizin yeni alışkanlığı biberonu nasıl sterilize etmeniz gerektiği... Biberonlar neden sterilize edilmeli? Patojenik mikroorganizmaların şişenin nemli iç kısımlarında birikmesi ve gelişmesi çok kolaydır. İçlerinde süt bulunan ve daha sonra düzgün bir şekilde temizlenmeyen şişeler, hastalığa neden olan bakteri ve virüsler için mükemmel üreme alanları sunar. Daha sonra, bu mikroorganizmalar bebeğinizin vücuduna kolayca erişebilir, bu da kusma, ishal ve diğer enfeksiyonlara ve hastalıklara yol açabilir.

Yeni doğmuş bir bebek, yalnızca hamileliğin son üç ayında anneden geçen hastalıklarla mücadele eden antikorlara sahiptir. Bu pasif bağışıklık formu doğumdan sonraki ilk birkaç ay içinde azalmaya başlar. Evinizdeki su kaynağı, özellikle belediye tarafından arıtılmış su kullanmıyorsanız, hastalığa neden olan mikroplar veya diğer yabancı maddelerle kirlenmiş olabilir. Biberonları sterilize etmek, çocuğunuzu mikroplardan korumak için geleneksel temizliğin ötesinde gerekli bir adımdır. Kimyasallar ve yüksek sıcaklık kullanılarak şişedeki bakteri ve diğer hastalık taşıyan ajanların öldürülmesini amaçlamaktadır.

Kaynatma ile sterilizasyon Kaynar su ile sterilizasyonun arkasındaki mekanizma, yıkandıktan sonra kalan bakterileri öldürecek kadar yüksek sıcaklık sağlandığında çalışır. Bu belki de en basit sterilizasyon şeklidir ve herhangi bir özel ekipman gerektirmez. Sterilize etmek istediğiniz besleme ekipmanını kaplamak için yeterli büyüklükte bir tencereye veya tavaya yeterli miktarda su doldurun. Yeni yıkanmış besleme ekipmanını, hava tutucu olmayacak şekilde suyun içine daldırın. Suyu en az 10 dakika kaynatın ve ısıyı kapatmayı unutmamak için bir zamanlayıcı ayarlayın

Mikrodalga kullanımı Mikrodalga sterilizasyonu, biberonları ve emzikleri sterilize etmek için buhar gücü kullanma prensibi ile çalışır. Düzenli evde kullanılan mikrodalgalar çok fazla gıda döküntüsü davet ettiğinden, sterilizasyon işlemi yürütmek için genellikle hijyenik olarak uygun değildir. Bununla birlikte, piyasada buharın gücünü de kullanan özel olarak tasarlanmış sterilizasyon üniteleri bulunmaktadır. Bu tür birimler şişeleri plastik bir muhafaza içine sararak mikrodalgada daha kapsamlı bir temizlik sağlar. İster mikrodalga buharlı sterilizatör, ister standart bir mutfak mikrodalga fırını kullanın, sterilizasyon işlemine başlamadan önce tüm besleme ekipmanının iyice temizlendiğinden emin olun. Mikrodalga fırınlarınızın içinde yiyecek kalıntısı bulunmadığından da mutlaka emin olmanız gerekmektedir. Normal bir mikrodalga kullanırken, bir kaseye su, biberon, emzikler, halkalar, kapaklar ve diğer aksesuarlar daldırılacak şekilde suyla doldurun. Kaseyi 3-4 dakika yükseklikte ayarlanmış mikrodalgaya koyun. Ekipmanı mikrodalgadan çıkarmak için temiz, kuru fırın eldiveni kullanın. Kalan suyu boşaltın ve ekipmanın sıhhi bir yüzeyde hava kurumasına izin verin.

Soğuk sterilizasyonu deneyin Temiz bir plastik kovaya sterilize edici bir çözelti veya tablet (süpermarketlerden temin edilebilir) ekleyin ve ardından bebek öğelerini içine daldırın. Ürünleri en az 30 dakika veya tercihen daha uzun süre su altında bırakın. Aynı su ve çözelti gerektiği gibi tekrar kullanılabilir, ancak 24 saat sonra değiştirilmelidir.