genel

Beyin yaşlanmasını önleyen besinler şaşırtıyor! İşte hafızayı genç tutan süper besinler ve faydaları...

Abone Ol

Gün geçmiyor ki doğanın bize sunduğu mucizevi besinlerin yeni bir faydası ortaya çıkmasın. Yapılan bie araştırma sonucu beyinle ilgili oldukça şaşırtıcı bir gerçeği ortaya koydu. Lif ve protein kaynağı besinlerin sağlığımıza faydaları oldukça fazla peki bu besinlerin beynin yaşlanmasını engellediğini söylesek... İşte hafızamızı genç tutan, çağımızın vebası bir hastalık olan alzheimerdan koruyan lif kaynağı süper sağlıklı besinler ve beynimize faydaları...

Daha fazla lif yemek beyin iltihabını (Alzheimer, Parkinson vs.) nasıl önler?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Vücutta bağırsak-beyin ekseni adı verilen bir mekanizma vardır. Bağırsak mikropları, besin maddeleri üretmekten, bağırsak iltihaplanmasından ve beyni doğrudan etkileyen diğer birçok fonksiyondan sorumludur. Diyetinizde yüksek lif tüketmenin, beyin iltihabı ve buna bağlı beyin hastalıklarını azaltıcı etkisinin olduğunu artık biliyoruz. Peki en iyi lif kaynakları nelerdir?

Fasulye Fasulyeler mükemmel bir lif kaynağıdır. Miktarı değişebilir fakat, çeşitli fasulyelerin içerdiği lif miktarı genel olarak; Siyah fasulye: 15 gram Böbrek fasulyesi: 16 gram Adzuki fasulyesi:17 gram

Kuruyemişler Lifler kuruyemişlerin türüne göre farklılık gösterir. En iyi lif içeren kuruyemişler; Brezilya fındığı: 28 gram brezilya fındığının içinde 12 gram lif bulunuyor. Çam fıstığı: Aynı şekilde, 12 gram lif bulunur. Badem: 28 gram bademin içinde 4 gram lif bulunur.

Tohumlar Sadece 2 yemek kaşığı keten tohumunda 4 gram lif bulunuyor. Yarım fincan ayçiçeği yağı da 6 gram lif içeriyor.

Tam tahıllar Birçok insan, gluten hassasiyeti yüzünden çeşitli problemler yaşamakta. Bu yüzden tam tahıllar tüketilmelidir.

Kabak Pişmiş meşe palamudu kabağının bir fincana denk gelecek şekli, 9 gram lif içerir. Aynı porsiyonda helvacı kabağı da içinde 7 gram lif bulundurur.