genel

Benzin ve motorine büyük zam geliyor...

Sürücülere kötü haber! Akaryakıt piyasasında dalgalanmalar hız kesmeden devam ederken bu hafta Brent Petrolde 75 dolardan 83 dolara yönelik yaşanan artış akaryakıta zam konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Peki, akaryakıt fiyatlarına ne kadar zam yapılacak? Tüm detaylar haberimizin devamında...

Abone Ol

Kamudanhaber/ Özel Haber Akaryakıt piyasasında dalgalanmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Brent Petrolde yaşanan düşüşle benzin ve motorine art arda büyük indirim gelmişti.

Döviz kurlarında yaşanan iniş ve yükselişler Brent Petrol fiyatlarını etkilerken bu hafta yaşanan 8 dolarlık artış sürücüleri üzecek.

Brent Petrol fiyatlarında yaşanan bu artış yurt içi akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam olarak yansıması beklenirken öngörülen artış miktarı ise şu şekilde,

Aralık ayında yapılan benzine totalde 2,76 TL indirim yapıldı ve litre fiyatı 17,43 TL'den satışta.

Bu geceden itibaren benzine 1,07 TL'lik bir zam bekleniyor. Gelecek olan zamla beraber benzinin litre fiyatı 18,5 TL'ye yükselecek.

Motorin ise yapılan indirimlerle beraber şu an için litre fiyatı 21,05 TL'den satışa sunuluyor.

Cuma gece yarısından itibaren motorine 1,75 TL’lik zam yapılması beklenirken yapılacak zamla litre fiyatının 22,8 TL’ye yükselmesi bekleniyor.