genel

Beklenen kar yağışı geliyor! 50 il için gözler pazartesiye çevrildi

Havaların iyice soğumasıyla gözler kar yağışı haberine çevrildi. Meteoroloji 50 il için tarih verdi. Peki, kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika bilgisi olarak geçti. 50 il için kar alarmı verildi. Gözler pazar ve pazartesi gününe çevrildi.

Meteoroloji tarafından geçilen bilgiye göre pazar günü 22 ilde sıcaklıkların düşmesi ile beraber kar yağışı bekleniyor.

Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, İç Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Pazartesi günü içinde 28 ilde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Yağışlar Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde yağmur, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Bu iller arasında Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan yer alıyor.

Salı günü, Karadeniz Bölgesi'nin tamamı, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'da kar yağışı beklenirken kalan kesimlerin genellikle parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Çarşamba günü de Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İç Anadolu'nu tamamında kuvvetli yağış bekleniyor.