genel

Bahara elveda kışa merhaba! Soğuk hava dalgası ve kar yağışı için uzman isim tarih verdi....

Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıklar kış mevsiminin bahar havasında geçmesine neden oldu. Barajların kırmızı alarm verdiği günlerde sevindiren haber sonunda geldi. Bahara veda edip, kışa merhaba dediğimiz günü uzman isim açıkladı. İşte, o tarih...

Abone Ol

Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıklar, ülkeyi soğuklara hasret bıraktı. Ülke geneline bu yıl düşen yağışların azlığı kuraklık gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Barajların kırmızı alarm verdiği şu günlerde beklenen yağış haberi sonunda geldi.

Mart ayında beklenen havalara ilişkin açıklamada bulunan Prof. Dr. Okan Bozyurt, eldeki verilerin sevindirdiğine dikkat çekti. Mart ayının ilk haftasından itibaren yağışların başlayacağını belirten Bozyurt, yurdun iç ve kuzey kesimlerinde kar yağışları gerçekleşebileceğini söyledi.

Ocak ve Şubat aylarına nazaran Mart ayında yağışların ciddi oranlarda artacağını belirten Prof.Dr. Okan Bozyurt, kar yağışı için tarih verdi.

Prof. Dr. Okan Bozyurt'un yağış tarihine ilişkin yaptığı açıklama: “Mart ayında Marmara bölgesinde yağışlar var ama yoğun bir kar yağışından söz edemeyiz. Kar İstanbul için özellikle biraz zor diyebiliriz. Ancak iç bölgeler için kar yağışı bekleniyor. 10 Mart’ta gelecek olan soğuk sistem bir ihtimal Marmara bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışına neden olabilir”

Barajlardaki su oranlarının azalmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan uzman isim, Mart ayında gerçekleşecek yağışların büyük önem arz ettiğini, vatandaşların tedbiri elden bırakmamak adına tasarruf politikasına yönelmesi gerektiğini ifade etti.