genel

Bahar mevsimindeki kara kışa dikkat: Meteoroloji 22 ili kar yağışına karşı uyardı

Dün itibarıyla ülke genelinde düşen hava sıcaklığının ardından meteorolojik kaynaklar, aralarında Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas ve Kırıkkale'nin de yer aldığı 22 il için kar alarmı verdi. Peki, kar yağışı hangi illerde ve ne zamana kadar etkili olacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

Nisan ayı yaklaşırken ülke genelinde yeniden kara kışı yaşanmaya başladı. Dün itibarıyla düşen hava sıcaklığı ülkeyi etkisi altına aldı. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yağışlar devam ediyor. Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de sağanak yağış, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor.

Düşen hava sıcaklığının ardından 22 il için kar yağışı alarmı verildi. 29 Mart Çarşamba (bugün) gün boyu etkili olması beklenen kar yağışı 22 ili beyaz örtüye bürüyecek.

İç Anadolu Bölgesindeki illerin ağırlıklı olduğu 22 il listesi ise şu şekilde: : Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Bolu, Kastamonu, Bilecik, Uşak, Afyonkarahisar, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Erzincan.

Cuma gününe kadar devam edecek yağışlara karşın Meteoroloji Genel Müdürlüğü herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına vatandaşları sık sık uyarmaya devam ediyor.