genel

Ayaklara ve bacaklara zarar veren yazlık ayakkabılar

Abone Ol

Düz tabanlı sneakerlar Düz tabanlı ayakkabılar ayaklarınız ve dizleriniz için çok zararlı. Özellikle her gün giyiyorsanız. Bu tip ayakkabılar alırken iç tabanlarına dikkat etmelisiniz. Ortopedik olanları seçmeye özen göstermelisiniz.

Topuklu terlikler Bacaklarınızı uzun, bileklerinizi ince gösteren topuklu terlikler dengeyi sağlayabileceğiniz bağcıklara sahip olmadığı için yürümek için uygun değildir. Ayrıca topuk çatlağına neden olur.

Espadriller Oldukça rahat ve hafif olan espadriller ayağınızın nefes almasını sağlar. Ancak tabanları fazla düz olduğu için ayaktaki kavisi yeterince desteklemez. Bu yüzden uzun süre bu ayakkabıyla dolaşmamalısınız. Ortopedik tabanlar sizi bu sorundan kurtarabilir.

Parmak arası terlikler Parmak arası terliklerin de düz tabalı oluşu ayağınızdaki kavis açısından sağlıklı değil. Yürürken fazla kas gerilimi olacağı için ayağınız yorulabilir. Ayrıca parmak arasında nasıra neden olur. Bu tip terlikleri sadece ve sadece plajda giymelisiniz.

Sivri uçlu ayakkabılar Sivri uçlu ayakkabılar ayak parmaklarında kan dolaşımı problemlerine neden olur. Ayakların şeklinin değişmesi bacak kaslarında yük dağılımını değiştirerek kan dolaşımını durdurur ve varise yol açar. Ayrıca dar ayakkabılar ayaklarda bunyonu tetikler; sinirleri sıktığı için kronik ağrı sendromu görülebilir.

Platform ayakkabılar Ayakta deformasyona ve lokomotif sistem bozukluklarına neden olur. Yürürken ayaklarınızı topuktan parmak ucuna doğru hareket ettirmelisiniz. Platform ayakkabı içinde ayak hareket etmez, kaslar çalışmaz ve bu da bacak kaslarına fazla yük binmesine neden olur. Kaynak:PembeNar Özel