genel

Asgari Ücretten Sonra Gözler Memur ve Emeklilerde, Ne Kadarlık Bir Artış Bekleniliyor?

1 Ocak 2024 itibarıyla asgari ücrette gerçekleşecek yüzde 49'luk artışla birlikte, ücret 17 bin 2 liraya yükselecek

Abone Ol

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirleyici olan enflasyon rakamları, 6 aylık dönemlerde oluşan enflasyon oranlarına bağlı olarak hesaplanıyor.

Kasım sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 61,98 olarak kaydedilmiş durumda. Ancak, yıl sonu enflasyon tahminleri yüzde 65,39 olarak öngörülüyor.

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkından da faydalanacaklar.

Temmuz ayında aldıkları yüzde 6'lık sözleşme zammının yanı sıra, enflasyon farkıyla da gelirlerini artırma imkanına sahip olacaklar. Kasım sonu itibarıyla bu fark yüzde 26'yı aşmış durumda.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklilerine yönelik öngördükleri artış oranını yüzde 50 civarında açıklamış ve "Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Hükümetin Orta Vadeli Programı'nda 2024 sonu için öngörülen yüzde 33'lük enflasyon hedefi, Merkez Bankası tarafından yüzde 36 olarak revize edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Ocak Çarşamba günü açıklayacağı aralık ayı ve 2023 enflasyon rakamları, bu önemli mali gelişmelerin netleşmesini sağlayacak.