genel

Asgari Ücret bugün saat kaçta belli olacak?

Asgari ücret tespit komisyonu bugün saat 14:00 de çalışma bakanlığında toplanacak. Milyonların gözü kulağı buradan çıkacak rakama çevrilirken bakanlık ve sendika bir rakama mutabık kalındığında ise 2023 yılı asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunarak 2023 yılında geçerli olacak yeni yeni asgari ücret rakamı açıklanacak

Abone Ol

Asgari ücret tespit komisyonu bugün saat 14:00 de çalışma bakanlığında toplanacak. Milyonların gözü kulağı buradan çıkacak rakama çevrilirken bakanlık ve sendika bir rakama mutabık kalındığında ise 2023 yılı asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunarak 2023 yılında geçerli olacak yeni yeni asgari ücret rakamı açıklanacak Ayrıntılar haber detayımızda...

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI SAAT KAÇTA? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını bugün saat 14.00'te gerçekleştirecek.Komisyon, 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapmıştı.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM NE? İşçi tarafını temsil eden TÜRK-İŞ ile işveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) masaya rakamla gelmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE TARAFLAR NE İSTİYOR? TÜRK-İŞ, öncelikle pazarlığın Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasının kasım ayına ait açlık sınırı verisi olan 7 bin 785 lira üzerinden başlamasını istiyor. Özellikle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçim endeksinin de toplantı masasında olmasını istiyor. Bunun yanında, refah payı ile enflasyona karşı satın alma gücünün korunmasını talep ediyor. Bu rakamsal talebin yanında, gelir vergisi dilimlerinin çalışanlar lehine düzenlenmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması da TÜRK-İŞ'in pazarlık masasına taşıdığı konular arasında bulunuyor.

TİSK'İN ASGARİ ÜCRET İŞVEREN DESTEĞİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise şu ana kadar rakam paylaşmadı. Yapılan açıklamaların tümü genel çerçevede yapıldı. TİSK açıklamalarına bakıldığında, işçilerin ve işverenlerin gözetildiği dengeli bir asgari ücret istediği anlaşılıyor. TİSK hükümetten, asgari ücret işveren desteğinin 2023'te de devam etmesini istiyor. Bunun istihdamın korunmasını sağlayacağını ve yeni istihdam yaratacağı görüşünde.