genel

Araç sahipleri yeni yıldaki düzenlemeye dikkat!

Yeni yılla beraber sigorta fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği konusu akılları kurcalarken milyonlarca araç sahibini ilgilendiren gelişmenin detayları belli oldu. Tüm detayları ile oluşturduğumuz özel haber sizlerle...

Abone Ol

Araç sahibi olan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni yılla beraber trafik sigortasında yaşanacak fiyat gelişmelerindeki son dakika detayı...

1 sene içerisinde trafik sigortalarında ortalama olarak fiyatlar yüzde 194 arttı ve bu artışlar aracın hasar geçmişine, aracın bulunduğu ile, araç grubuna göre (otomobil, taksi, minibüs gibi) değişiklik gösterdi.

Geçen yıl ortalama fiyat 738 lira iken bu yıl 2 bin 171 lira oldu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bir duyuru yayınlayarak, bugün uygulanan fiyatların, bir başka adıyla fiyat tarifesinin 2023’te de aynen devam edeceğini resmi olarak duyurdu.

Eylül ayında otomobil, motosiklet, kamyonet, iş makineleri, tanker, traktörlerin trafik sigortası fiyatları yüzde 20; taksi, minibüs, kamyon, çekici, otobüslerin primleri de yüzde 10 zamlanmış ve yeni tarifeler Eylül ayından itibaren uygulanmaya başlanırken fiyat tarifelerinde şu an için bir değişiklik sözkonusu değil.