genel

Araç Sahipleri Dikkat! MTV Son Ödeme Günü Geldi!

Bugün sona erecek olan Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksit ödeme süresi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapılan finansman düzenlemesi kapsamında, ilk taksitte hedeflenenin yüzde 87'sinin karşılandığını gösteriyor.

Abone Ol

Ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süresi bugün sona eriyor. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı doğrultusunda yapılan ek MTV düzenlemesi kapsamında ilk taksitin ödeme süresi 6 Eylül'de sona erdi ve bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edildi. Hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılandı.

Şimdi, ek MTV'nin ikinci taksit ödeme süresi olan 30 Kasım'da sona erecek. Aracınızın vergisini zamanında ödememeniz durumunda aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznesi ve PTT şubeleri de ödeme alacak.

Unutmayın ki taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV'nin ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılmayacak, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Diğer bir hatırlatma da 2023 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesinin de bugün sona erecek olması.

Ayrıca, elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.