genel

Araç Sahipleri Dikkat! İşte 2024 İçin Araç Muayene Ücretleri...

2024'e girerken araç sahiplerini bekleyen zamlar, peş peşe gelen ekonomik haberlerle sürücülerin bütçelerini etkilemeye devam ediyor.

Abone Ol

Trafik cezalarının ardından 2024 araç muayene ücretlerine yapılan zamlar, özellikle binek otomobil ve ticari araç sahiplerini düşündürüyor. Yıllık araç muayene ücretlerindeki yüzde 58'lik artışla birlikte, araç sahipleri yeni yıla ek maliyetlerle girdi.

Binek otomobillerin iki yılda bir, ticari araçların ise her yıl zorunlu olarak yaptırmak zorunda olduğu araç muayene ücretleri, traktör, motosiklet, otomobil, kamyonet, otobüs gibi farklı kategorilerde yüzde 58 oranında zamlandı.

Egzoz muayenesiyle birlikte 2024 yılına girerken ödenmesi gereken ücretler, önceki yıllara kıyasla daha yüksek bir seviyeye ulaştı.

Bu zamlar, araç sahiplerinin sadece araç muayene ücretleriyle değil, aynı zamanda akaryakıt fiyatları, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), sigorta maliyetleri, kasko bedelleri gibi diğer masraflarla birleşince, sürücülerin finansal planlamalarını zorlamakta

İki yılda gelen yüzde 260'lık zam oranı, özellikle bütçe bilincine sahip olan sürücüler arasında endişe yaratmış durumda. 2024'ün en düşük araç muayene ücretleri şu şekilde:

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 927,60 TL

Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.821,60 TL

Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 2.462,40 TL