genel

Araç fiyatlarında etiketler değişti! 2024 model otomobiller ne zaman satışa sunulacak?

Diğer sektöerlin yanı sıra otomobil sektöründe de yeni yıla girildi. Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları da yükseldi. İşte merak edilenler...

Abone Ol

Yeni yılın gelmesiyle beraber diğer sektörlerde de olmak üzere otomobil sektöründe de yeni bir yıla giriş yapıldı. Sıfır ve ikinci el otomobillerde fiyatlar yükselmeye başladı. Otomobil markaları fiyat etiketlerinde değişiklik yaparken fiyat listeleri bölümüne fiyatlar güncelleniyor çağrısı yapıldı. Bu çağrıyla beraber 2024 yılına sektörde zam tahminleri de beraberinde geldi.

2023 model araçlar kısa bir süre daha satışını sürdürecek olup markalar ocak ayı için yeni fiyatlarını paylaşacak.

Bu araçların piyasaya yerini almasıi ve üretimi ile ilgili süre 15-31 şeklinde oluşturuldu. Bu süre bir-üç ay arasını kapsayacak. Markalar bu sebeple ellerinde kalan bir yaşındaki araçları müşterilerine satmak için çeşitli kampanyalar sunmaya sürdürüyor.

Kasa yenilemesi yapılmadığı durumda ve fiyatları 2024 modellerden çok daha uygun olan 2023 model araçlara ilgi çoğaldı. Düzenlenen kampanyalardan yararlanıp bu araçlar ikinci elde satılırken bir yıl daha az şekilde kilometre yapmış olacağı sebeple benzerlerine kıyasla ikinci elde fiyatları çok daha fazla olabiliyor.

Garanti aşamasında ise satılan tarihten itibaren garanti süresinin başlatılması sebeple tüketicinin herhangi bir kaybı meydana gelmiyor.

Yeni Yılda Zam    Gelen zamların ardından gözler otomobil sektöründe de çevrildi. Sürekli olarak güncellenen etiket fiyatları için yeni bir güncelleme daha geliyor.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte sektörlerdeki zam haberleri arka arkaya duyulmaya başlandı. Bir zam haberi de otomobil sektöründen geldi. 

Otomobil firmaları 2023 model araçları ellerinden çıkarmak için bu model araçlara indirim uygularken yine çıkacak modeller için ise fiyat güncellemesi yaptıklarını paylaştı. 

Markaların internet sitesine gidildiğinde fiyatlar değişiyor başlığı altında fiyatlar gizlendi. Şimdi vatandaşlar yeni açıklanacak olan fiyatları merakla araştırıyor.