genel

Araba Sahipleri Dikkat! "TÜVTÜRK'ten kritik karar"

TÜVTÜRK trafikteki milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir karar aldı. Kararın detayları şöyle;

Abone Ol

TÜVTÜRK; Türk Denetim Kurumu , tehlikeleri en aza indirmek ve oluşabilecek arızaları önlemek için denetim yapan bağımsız bir kuruluştur.

TÜVTÜRK, trafikte kaydı bulunan ve sayıları 25 milyon olan araç sahipleri için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini duyurdu.

TÜVTÜRK istasyonları artık randevusuz araç muayenesi yapmayacak. Bu, araç sahiplerinin muayene süreçlerini daha düzenli hale getirmeyi hedefliyor.

RANDEVU NASIL ALINACAK? Araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesini ziyaret ederek, gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenebilir ve randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilirler. Bu yeni uygulama ile birlikte, trafikteki araçların daha güvenli ve çevreye uyumlu bir şekilde seyretmesi hedefleniyor.

Buna ek olarak, araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da büyük ölçüde azalmış olacak. Gelecekte de benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından büyük bir adım olacak.

YOĞUNLUK YAŞANMAYACAK Yeni uygulama sonrası yoğunluk yaşanmayacağını düşünen çok sayıda araç sahibi, randevu almadan muayene için istasyonları ziyaret etse de, TÜVTÜRK istasyonları randevusuz hiçbir aracı muayeneden geçirmeyecek.

Araç sahipleri, TÜVTÜRK' ten randevu alarak muayenelerini gerçekleştirebilirler ve trafiğe çıkacakları araçlarının güvenliğini sağlayabilirler.

Randevular internet üzerinden alınabilecek randevu ile sürücüler uygun buldukları gün ve saatte otomobillerini muayeneye sokabiliyor.

Aynı zamanda otomobil sahipleri, TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan “Egzoz pulu” olarak adlandırılan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü testini yaptırabilirken, verilen belgeyi muayene sırasında yetkiliye ibraz ederek ek bir test yaptırmaktan muaf tutulmakta.

Türkiye’de bağımsız şekilde hizmet veren TÜVTÜRK’te periyodik muayenelerin ardından araçların durumları göz önünde bulundurularak gerekli onay verilir. Her araç sahibinin belirli periyotlarla araç muayenesini yaptırması gerekir. Eğer denetim sonrasında araç trafiğe çıkması için her hangi bir eksiği varsa onay verilmez. İleri bir tarih için tekrar araç muayene randevusu alınır.

Aracınızın muayenesinin düzenli ve eksiksiz olarak yapılması, kaza riskinizi en aza indirerek hayati bir önem taşır. Aynı zamanda periyodik olarak muayenesi yaptırılan araç, bütçe için artı kazanç sağlar ve aracınız değer kaybetmemesini ve 2. el değerinin artmasını sağlar.

TÜVTÜRK İstasyonlarında Hangi İşlemler Yapılıyor? Egzoz Gazi Emisyon Ölçümü Zorunlu Muayene Tespit Yola Elverişlilik Muayenesi Periyodik Araç Muayenesi Tadilat Sonrası Muayene

Araç Muayene Randevusu Almak İçin 3 Farklı Yol; E-devlet üzerinden TÜVTÜRK internet sitesi üzerinden Çağrı merkezini arayarak