genel

AÖF dönem sonu final sınav sonuçları açıklandı! İşte harflere göre ders geçme durumları

Sonunda beklenen an geldi! Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim kolonu olan Açıköğretim Fakültesi (AÖF), bahar yarıyılı final sınav sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden öğrenci erişimine sunuldu.

Abone Ol

Öğrenciler sınav sonuçlarını, Anadolu Üniversitesi'nin resmi web sitesi anadolu.edu.tr üzerinden öğrenci şifreleri ve T.C. kimlik numaraları kullanarak veya yalnızca öğrenci şifreleriyle sorgulayabilirler. Sorgulama işlemi sonucunda öğrenciler, sınavdan elde ettikleri puanları, yanıtladıkları soruların doğru ve yanlış sayılarını, vize sınavları da hesaba katıldığında, ilgili derslerden aldıkları harf notlarını ekranlarına getirebilirler.

Bu yılın yaz okulu kayıtları için tarihler belirlendi. Kayıt süreci, ders seçimi ve kayıt bedelinin ödenmesi adımlarını içeriyor. Kayıtlar 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayıp, 7 Temmuz 2023 Cuma günü saat 22:00'de sona erecek. Yaz okulu kayıtları sırasında öğrenciler en fazla beş ders seçebilirler.

Ders seçim işlemi, aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısı üzerinden yapılmalıdır. Bu işlemi tamamlayan öğrenciler, belirtilen tarihler arasında 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu ücretini Ziraat Bankası aracılığıyla ödeyebilirler. Ödeme yöntemleri arasında Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme, İnternet Bankacılığı ile Ödeme, ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız) ve Mobil Bankacılık ile Ödeme seçenekleri bulunuyor.

Önemli bir hatırlatma olarak, yaz okulu kayıt tarihinin son günü olan 7 Temmuz 2023 tarihinde saat 22:30’a kadar ödeme yapma hakkınız bulunmaktadır. Bu tarihten sonra herhangi bir mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemleri gerçekleştirilmeyecektir. Ücret ödemesi yapmayan öğrenciler, yaz okulu kayıt hakkını kaybederler.

AÖF bahar döneminde ara sınav ve dönem sonu sınavları sonucunda ortalaması 35’in altında kalan öğrenci FF harf notu ile başarısız sayılır. Harf notları, vize ve final sonuçlarına göre belirlenir ve AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC harf notlarına sahip adaylar o dersi başarıyla geçmiş olur. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00’ın altında ise başarısız olur. Eğer genel not ortalaması 2.00’ın üzerinde ise bu derslerdeki başarısızlık kabul edilmez.

AÖF'den mezun olmak için öğrencinin tüm derslerini başarılı bir şekilde tamamlaması, FF, DZ ya da YZ notlarının bulunmaması gerekir. Bu programda, öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini tamamlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.