genel

Ankara'da aşırı yağış zon anlara neden oldu

Abone Ol

Alt geçit ve tünellerde su birikti. Atatürk Bulvarı üzerindeki Bakanlıklar alt geçidinde araçlar su altında kaldı. Vatandaşlar araç üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi.

Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağışın ardından Kızılay'da yollarda ve kaldırımlarda büyük su birikintileri oluştu. Başkent'in en işlek caddesi Atatürk Bulvarı üzerindeki TBMM yanında yer alan alt geçit ise su ile doldu. Çok sayıda araç ve otobüs suyun içinde mahsur kaldı. Vatandaşların suya gömülen araçların üzerine çıkarak yardım bekledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri vatandaşları, omuzlarına ve kucaklarına alarak kurtardı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, saat 15.30 ila 17.30 arası Ankara genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurmasının hemen ardından yağan yağmur suları sele neden oldu. Başkent'in en işlek caddesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Bakanlıklar alt geçidine dolan sel suları nedeniyle vatandaşlar toplu taşım aracı otobüslerin içerisinde ve araçlarında mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerine çıkarak yardım bekledi.

Alt geçitteki araçların birinde 9 aylık bebeğiyle mahsur kalan kadın ve 9 aylık bebeğini itfaiye ekipleri kurtararak, bir ticari taksiye bindirdi ve hastaneye gönderdi. Bu arada sel suları Mamak ilçesi Çaglayan Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi'ndeki bazı sitelerin park yerlerini de bastı ve araçlar sular altına gömüldü.