genel

Altını olanlar bu tarihlere dikkat! Gram altın tarihi rekora doğru

Abone Ol

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcılara uyarılarda bulundu! İslam memiş altın yatırımcılarına 'Ne altın, ne dolar buna yatırım yapan kazandı' dedi. İşte ayrıntılar

Altın fiyatları bugün yeniden yükselişe geçti ve gram altın tekrar 1.100 TL'yi gördü. Altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte İslam Memiş'ten şaşırtan açıklamalar da gecikmedi...

"GRAM ALTIN YATIRIMCISININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ" İslam Memiş yaptığı açıklamada altın ve gümüşün bu sene yatırımcısına kazandırdığını dile getirdi. Memiş, 'Gram altın TL fiyatı şuan 1.081-1.083 seviyesinde, yıla 775 lira seviyesinde başlayan gram altın yine yatırımcısına gramında 310 lira kazandırdı' dedi.

Gram altının bu kadar baskılanmaya rağmen ciddi bir getiri sağladığını da aktaran Memiş, yatırımcısının yüzünü yine güldürdü yorumunu yaptı.

"GÜMÜŞ, ALTINDAN DAHA FAZLA KAZANDIRDI" Gümüşün altından daha fazla kazandırdığını söyleyen Memiş'in açıklaması ise şöyle; "Gümüşün gram fiyatı 9,92 seviyesinden yıla başladı, şuanda 14 lira seviyesinden satılıyor. Gümüşün gram fiyatının altından daha fazla bir getirisi oldu. Yani yüzde 40 civarında altın kazandırırken, yüzde 41 civarında gümüş kazandırdı. 100 bin liralık altın alan bugün 140 bin lira yaptı parasını, 100 bin liralık gümüş alan da 141 bin lira yaptı parasını. Yani rakamlar ortada. Yine bu yıl emtia fiyatlarının bu kadar baskılanmasına rağmen yatırımcısı kazançlı çıktı."

Analistler, dünya genelinde artan resesyon endişelerine karşın merkez bankalarının şahin duruşlarını koruyacaklarına ilişkin sinyallerinin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını bildirdi.

Merkez bankalarının kararları ile geçen hafta dalgalı bir seyir izleyen altının ons fiyatında düşüşlerin sınırlı kaldığına dikkati çeken analistler, ekonomilerdeki zayıflık işaretleri ve dolar endeksindeki düşüşün altın fiyatlarını desteklediğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.770 doların destek, 1.800 ve 1.830 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

ONS ALTIN DÜN SERT YÜKSELDİ Öte yandan dün 104.700’lü seviyelerin üzerinde seyreden dolar endeksi sert düşüşe geçerek 103.777’ye kadar geriledi. Doların küresel çapta zayıflama göstermesi altın fiyatlarına destek verdi.

Geçtiğimiz güne 1787 dolardan başlayan ons altın 1821 dolara kadar yükselerek 5.5 ayın zirvesine yaklaştı. Ons altın günü 1817 dolardan kapattı. Ons altın en son geçtiğimiz hafta pazartesi günü 1824 dolara ulaşmıştı.

GRAM ALTIN TARİHİ REKORA YAKLAŞTI Dün 1071 liradan açılan gram altın ons altında görülen yükselişin etkisiyle birlikte 1092 liraya kadar yükselerek tarihi rekor seviyeye yaklaştı. Gram altın günü 1090 liradan kapattı. Gram altın geçen hafta pazartesi günü 1093 lirayı test ederek tüm zamanlarını zirvesini görmüştü.

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? Bugüne 1817 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1813 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1813 dolar, en yüksek ise 1819 dolar seviyeleri görüldü.

Haftanın üçüncü işlem gününe 1090 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1088 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1087 lira, en yüksek ise 1092 lira seviyeleri test edildi.