genel

Altın roketledi! Böylesi tarihte görülmedi! Gram altın adım adım uçuyor

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Böylesi görülmedi. Rekor üstüne rekor kırıyor. Vatandaşlar 'gram altın ne kadar oldu?', 'gram altın yükselecek mi?', 'gram altın ne zaman 1000 lira olacak?', 'çeyrek altın ne kadar?', 'yarım altın ne kadar?', 'tam altın ne kadar?' 'bu fiyattan altın alınır mı?' sorularını peş peşe sıralıyor. Altın fiyatlarıyla ilgili tüm sorular cevabını buldu. Gram altın rekor tazeleyerek 934 lira seviyesine oturarak adım adım 1000 liraya yaklaşmaya devam ediyor.

Abone Ol

Merkez bankaları enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımına giderken Altın fiyatları da yükselişe geçti. Fed'in ekonomiye ilişkin değerlendirmelerinin ardından altın fiyatları güç kazanmaya başladı. Fed, enflasyon için kullandığı 'geçici' kelimesini çıkararak kalıcı bir sorun olduğuna dair değerlendirmede bulunurken 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 6 kez faiz artırma ihtimalinin bulunduğunu ve bunun da her adımda 0.25 baz puan seviyelerinde olabileceğini açıkladı.

Ayrıca koronavirüsün Omicron varyantının küresel piyasalara etkisi henüz bilinmiyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Omicron varyantının etkilerinin ne olacağını bilmekten çok uzak olunduğunu da söylemişti. Bu gelişme de altın fiyatlarının yükselmesine destek oldu.

Tüm bu faktörlerle piyasalarda dolar değer kazanırken Ons Altın da güven tazelemiş oldu. Beklentilerin sona ermesiyle birlikte ons altında güçlenme ivme kazandı. En son 30 Kasım 2021 tarihinde 1800 dolar seviyelerinde işlem gören ons altın merkez bankalarının kararlarına odaklanılması nedeniyle beklenti içine de girilince 1760-1800 dolar arasında hareket etmişti. Dar banda sıkışan ons altın bugün yönünü yukarı doğru değiştirdi.

Ons altın güne 1799 dolar seviyesinden başladı. Gün içinde en düşük 1797 dolar, en yüksek de 1805.9 dolar seviyesini gördü. Saat 09:10 itibarıyla ons altın 1805.2 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN TARİHİ YÜKSEK SEVİYEDE Gram Altın fiyatları ise hem ons altın hem de döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte güçlü seyretmeye devam ediyor. Ekim ayına 501 lira ile yükseliş grafiği çizerek başlayan gram altın istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

GRAM ALTIN TARİHİ YÜKSEK SEVİYEDE Gram Altın fiyatları ise hem ons altın hem de döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte güçlü seyretmeye devam ediyor. Ekim ayına 501 lira ile yükseliş grafiği çizerek başlayan gram altın istikrarlı yükselişini sürdürüyor.Ons altının 1800 dolar direncini aşmasıyla birlikte ve dolardaki hareketliliğin etkisiyle gram altın 910.6 lira ile tarihi yüksek seviyesini gördü. Yaklaşık olarak 77 günde gram altın yatırımcısına böylece yüzde 81 oranında kazandırmış oldu.

Gram altın güne 907.1 liradan başladı. Gün içinde en düşük 905.2 lira, en yüksek de 922.3 lira seviyesini gördü. Gram altın 934.4 liradan alıcı buluyor. '900 LİRA KRİTİK EŞİK' QNB Finansinvest altın fiyatları için değerlendirmede bulundu. İşte o piyasa yorumu: "Altın ons fiyatlarında uzunca bir süredir devam eden yatay görünümden çıkma çabası var. Haftanın son işlem gününde 1800 doları geçerek bu seviyeyi destek haline getiren ons altında kısa vadeli görünümün pozitife dönebilmesi bu seviyenin üzerinde birkaç günlük kapanış görmeyi bekleyeceğiz.

Gram altın 910 TL’yi geçerek rekor tazeledi. Günün başlarında bu seviyedeki direnç üzerinde işlem görmekte. 900 lira eşik seviyesini destek olarak takip ediyoruz." 'KALICILIK ÖNEMLİ' Ikon Menkul bugünkü piyasa bülteninde altın fiyatlarında kalıcılığın önemline değindi. İşte o değerlendirme:

FED sonrası zayıflayan Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi ile birlikte ons altın gözle görülür şekilde yukarı yönde tepki verdi. Baktığımızda ABD 10 yıllık tahvil faizinin geçen haftaya göre %1.5 seviyesinden uzaklaşıp hafif gerilediğini görüyoruz. Ons alltın, FED toplantısı sonrası verdiği tepki ile bir süredir baskı gördüğü 200 günlük ortalamayı kırdı geçti ve bu gece Asya seansı itibariyle 1800 doların üzerine çıktı. Ayrıca 1680'den gelen uptrend çizgisinin de tekrar üzerine çıktı.

Bundan sonraki süreçte takip edeceğimiz durum, en azından kısa vadede 200 günlüğün üzerinde kalıp kalamayacağı olacak. Eğer kalabilirse pozitif yönlü hareketlerin devamını öngörebiliriz. KRİPTO PARALAR DA YÜKSELMİŞTİ AMA... Ekim ayında Kripto Para birimleri ralli yapmaya başlamış Bitcoin 69 bin dolar Ethereum ise 5 bin dolar seviyesine yaklaşmıştı. Şaka olarak ortaya çıkan sonrasında finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu de yatırımcılarını heyecanlandırmıştı.

Ülkelerin kripto paralar için regülasyon adımları, küresel enflasyonun yükselmesi ve altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte kripto para birimlerinde zayıflama ve durgunluk ortaya çıkmaya başladı. GRAM ALTIN NE ZAMAN 1000 LİRA OLACAK? Altın tahminleri gündem olan Haluk Özdil'den yeni bir altın açıklaması geldi. Özdil gram altın fiyatının 1.000 TL olacağı tarihi net bir şekilde açıkladı.

Araştırmacı yazar Haluk Özdil YouTube kanalından yaptığı açıklamada altın yatırımcılarını beklediği tarihi açıkladı. Gram altın ne zaman 1.000 TL olacak? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? İşte Özdil'den bomba altın tahminleri.... ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ? Gram altının 600 lira olacağı tarihi açıklamıştım, oldu. 800 lira olacağı tarihi açıklamıştım, o da söylediğim tarihte oldu. Çok net konuşuyorum.

Altın 1.000 liraya doğru gidecek. Fed'in kararı ne olursa olsun, Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olursa olsun altın yükselmeye devam edecek.

Çünkü parasını korumak isteyen yatırımcı şunu gördü; atadan kalma öğrendiğimiz en doğru yol altını yastık altında, ya da altın hesabında tutalım. En azından param değer kaybetmesin. Kişi açısından doğru bir yaklaşım. Ancak ülke ekonomisini düşündüğümüz zaman doğru bir hareket değil.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YATIRIMCISINI UYARDI! Bir süredir kafası karışık olan yatırımcı için tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yatırımcı öncelikle eski Türkiye ekonomisinin olmadığını kabullenmeli. Burada yapılması gereken tek şey varlıklara sahip çıkılması.

Ama yeni yatırımcıların ‘nerden satarım, ne alırım da para kazanırım’ düşüncesi var. Ancak böyle piyasayı vatandaşların teknik olarak sürdürmesi ve uygulaması çok zor. Uzman bir destek almıyorsanız, ‘al-sat yapma’ düşüncesinin çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Yatırımcılar her zaman uzan vadeli yatırımcı olmak, birikimlerini koruyarak yola devam etmek zorundalar. Bu saatten sonra 800 liradan gram altın alırım 900 liradan satarım. Bunlar tamamen riskli.

Bu riskin geçmesi için de piyasalardaki soğumayı beklemek gerekiyor. Beklemek de aslında bir kazançtır. Küçük yatırımcıların bunu göz önünde bulundurması gerekiyor” dedi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU? ALIŞ: 1500 LİRA SATIŞ: 1533 LİRA

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU? ALIŞ: 2983 LİRA SATIŞ: 3066 LİRA

TAM ALTIN NE KADAR OLDU? ALIŞ: 5982 LİRA SATIŞ: 6064 LİRA

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU? ALIŞ: 6128 LİRA SATIŞ: 6212 LİRA