genel

Altın kahini İslam Memiş'ten kritik uyarı! Bunu yapmayan açıkta kalır

Pandemi ile geçen 2020 yılından bu yana oluşan dalgalanmalarla yatırımcısına rekor getiri sağlayan altın fiyatlarında vatandaşlar, "2022 yılında altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yanıtladı. İşte detaylar...

Abone Ol

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş gram altın, ons altın ve döviz kurundaki gelişmeleri Dünya WEB TV değerlendirdi.

UZUN VADEDE ÖNGÖRÜM 1450 TL Altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmadığı tahmininde bulunan Memiş, “Bunun nedenini kısa vade için dolar kuruna, orta ve uzun vade için de altının ons fiyatına bağlıyorum. Hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında veya ons tarafında bir dalgalanma öngörüyorum. Dolayısıyla düşüşler yatırımcısına alım fırsatı vermeye devam ediyor. Uzun vadedeki öngörüm 1450 TL seviyesi. Yıl içinde ons altında jeopolitik riskler, enflasyonla alakalı 1960-2000 dolar seviyesine kadar bir yükseliş bekliyorum. Burada bir Ukrayna-Rusya krizinden bahsedebiliriz. Öte yandan enflasyon rakamlarının yükseliyor olması yatırımcıları yine güvenli liman altına yönlendirebilir” dedi.

YENİ ENKAZLAR GÖRMEYE DEVAM EDEBİLİRİZ Bu gibi etkenlerin altını olumlu yönde etkileyeceği öngörüsünde bulunan ve altın yatırımcısına tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, “Gram altın yatırımcısına mutlaka 2022 yılında uzun vadeli pozisyonlarını korumasını tavsiye ediyorum. Eğer uzun vadeli bir pozisyon kurulmazsa ve kısa vadeli bir al-sat yatırımcısı olursa yine geçtiğimiz yılki gibi sert hareketlerden dolayı enkazlar görmeye devam edebiliriz. O nedenle gram altında 700-800 TL bantlarını uzun vadede iyi alım fırsatları olarak görüyorum. Yani 2022 yılında pozitif öngörümün devam ettiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

* 2021 yılında altının ons tarafı çok kötüydü. 2022 yılında FED ile altın arasında bir savaş başlayacak.

* Yatırımcı sürekli altın almak isteyece, çünkü enflasyonun sürekli yükseldiğini görecek.

* FED’de altını baskılamak için sürekli faiz artırım politikası uygulayacak. Altın ile dolar arasında böyle bir savaş olacak. Ben 2022 yılı içerisinde altının ons fiyatının 1960 hatta 2000 dolar seviyelerini test edilme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum.

* Yatırımcı sürekli altın almak isteyece, çünkü enflasyonun sürekli yükseldiğini görecek.

* 1960 hatta 2000 dolar seviyesindeki ons altın ve FED’in faiz kararıyla tüm dünyada doların değer kazanacak olması nedeniyle gram altın fiyatı üzerinde yaptığım çalışma bana yıl içinde gram altının 1450 lirayı göreceğini ziyaret ediyor.