genel

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Gram altın 1000 lirayı aştı! Yükselmeye devam edecek mi? Tarih verildi ve...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Gram altın fiyatı 1000 lirayı geçti. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Uzman isim tarih verdi. Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Açıklamalar peş peşe geliyor. Gram altın bugün tarihi zirveyi gördü. Vatandaşlar önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Yatırım yapanlar ise altın fiyatları 1000 lirayı geçmişken satıp satmama konusunda kararsız.

Abone Ol

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Gram altın 1000 lirayı aşarak tarihi zirveyi gördü. Altın fiyatları üst üste rekor kırıyor. Uzmanlardan altın fiyatları ile ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. Vatandaşlar güncel altın fiyatlarını sık sık takip ediyor. Yatırım yapanlara ya da yapacaklar için tarih verildi. İşte altınla ilgili son gelişmeler...

Gram altın fiyatları hem ons altın hem de döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte güçlü seyretmeye devam ediyor. Ekim ayına 501 lira ile yükseliş grafiği çizerek başlayan gram altın 1000 liranın üzerine çıkarak istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Geçtiğimiz cuma 998 lirayla 1000 TL'ye dayanan gram altın sabah saatlerinde 1000 TL'yi aştı, 1024 lirayla ise tarihi zirvesini gördü.

KÜRESEL PİYASALARDA ALTIN Altın fiyatları, geçen hafta kaydettiği üç haftanın zirve seviyesi yakınında seyrederek yükselirken, Omicron varyantına dair endişeler güvenli liman olarak görlüen altının çekiciliğini artırdı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,3 civarı artarak 1.801 dolardan işlem görüyor.

ANALİSTLERDEN ALTIN YORUMU Analistler, küresel pay piyasalarında Omicron endişeleri ve yükselen enflasyon karşısında para politikalarında sıkılaşma döngüsünün hızlanmasının risk algısını artırdığını belirterek, yurt içinde dolar kurunun yükseliş eğiliminin altının gram fiyatındaki artışta etkili olduğunu ifade etti.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN DEĞERLENDİRMESİ Altın yatırımcısı piyasalarda yaşanan hareketlilik nedeniyle endişelenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın tahmini ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Memiş, Türkiye’de piyasalardaki belirsizliğin devam etmesi ve beklentilerin karşılanmamasından dolayı gram altın fiyatı için bir hedef belirlemenin zor olduğunu söyleyerek açıklamada bulundu.

Altın almanın zor ve maliyetli olduğunu ifade eden İslam Memiş yatırımcılara altının her zaman kazandırdığını ve önümüzdeki günlerde yeni direnç seviyelerini test edebileceğini vurguladı.

Memiş şu değerlendirmelerde bulundu: “Dolar/TL kurunun yükselmesi diğer yabancı para birimlerinin de yükselmesine sebep oluyor. Dolardaki hareketi bundan sonra hiçbir ekonomist veya analist rakamlar üzerinden tahminde bulunamaz. Ama bence bu süreç çok sürdürülebilir bir süreç değil.

Kurlardaki yükseliş neredeyse 2001 krizine tekabül ettiği için çok sürdürülemez olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlara şunu söyleyebilirim.

Bunun tedbirinin çok önce alınması gerekiyordu. En az 1-2 ay daha beklemeleri gerekiyor. Bundan sonra bir maliyet yapmak çok riskli.

İslam Memiş altın yatırımcısının ve vatandaşların 1000 liradan altın alıp 1500 liradan satarım gibi hayallerine girmemesi gerektiğini hatırlatırken varlıkları korumanın son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını, reşat altın, ons altın fiyatları ne oldu? İşte güncel altın fiyatları...

GRAM ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 1.025,71 SATIŞ: 1.025,89

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 1.646,00 SATIŞ: 1.687,00

YARIM ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 3.286,00 SATIŞ: 3.378,00

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR? ALIŞ: 6.583,00 SATIŞ: 6.745,00

REŞAT ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 6.615,47 SATIŞ: 6.777,95

ONS ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 1.797,61 SATIŞ: 1.797,87