genel

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında keskin düşüş sürüyor, şu anda gram altın ve...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Düşüş bugün de devam ediyor. Altın fiyatlarıyla ilgili tahminler peş peşe tahminler geliyor. Altın fiyatları daha düşecek mi yoksa yükselecek mi? Yatırım yapan ya da yapacak vatandaşlar altın fiyatlarını sık sık takip ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ne kadar oldu? Gram altın an itibarıyla 707 liradan işlem görüyor.

Abone Ol

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Küresel piyasalarda altın fiyatları gerilerken iç piyasada da doların büyük düşüş göstermesi altında da gerileme yaşattı. Küresel ekonomideki enflasyon sorunu ile mücadele etmeye çalışan merkez bankaları hamlelerini birer birer yaparken Altın fiyatları da gerilemeye başladı.

Koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayılması ve sonuçlarının neler olacağına dair bilginin bulunmaması, Avrupa'da yeniden kapanma düşüncelerinin ortaya çıkması ve Avrupa ekonomisinin bundan olumsuz etkileneceği beklentisi altın fiyatlarını baskılamaya başladı.

YÜZDE 28'LİK DÜŞÜŞ İç piyasada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklama ile dolarda meydana gelen büyük düşüşün de etkisiyle birlikte Gram Altın fiyatları 1062 liradan 761 liraya kadar gerilemişti.

Gram altın fiyatlarında düşüş bugün de devam ediyor. Gram altın an itibarıyla 707 liradan alıcı buluyor.

'DOLAR VE ALTIN ÇÖKECEK' DEMİŞTİ İslam Memiş doların 18 lira seviyesinde olduğu dakikalarda "Şimdi her şey zirve yapıyor, eyvallah. Ancak şunu da unutmamak gerek; Bilmediğimiz bir anda hepsi çökecek! O zaman da yüksekten maliyet yapanlarında durumu içler acısı olacak!" paylaşımı yaptı.

İslam Memiş'in öngörüsü, üzerinden 12 saat geçmeden gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından TL mevduatlarıyla ilgili açıklamasından sonra kısa sürede döviz kurunda düşüş gerçekleşti.

Dolar 18 liranın üzerinden 14.50 seviyelerine gerilerken gram altın da 1000 lira seviyesinden 782 liralara kadar geriledi.

Bu çöküşün ardından Twitter hesabından "kıyım mı var?" diye soran İslam Memiş, "Bu fragman, yarını izleyelim" mesajını paylaştı. Memiş böylece, dolar ve altının daha da düşeceği beklentisinde olduğu şeklinde algılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını değerlendiren Memiş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti muz cumhuriyeti değildir. Ülke ekonomimize operasyon çekenler gerekli cevabı almıştır. Onların bir planı varsa sayın Cumhurbaşkanı'nın da bir planı var." dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız çok başarılı bir sunum yaptı." ifadesini kullanan Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şöyle devam etti: Sunumu piyasalara güven verdi. Piyasalarda önemli bir rahatlama olacak. Yarın döviz bürolarında, döviz alanları değil, bozduranları göreceğiz. Döviz bürolarında satışlar devam edecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız dövize karşı bir garanti verdi. Devlet vatandaşı ile bir Swap anlaşması yaptı. Bu Swap anlaşma vatandaş kur riskinden korunmuş olacak. Vatandaşlarımız paralarını TL kurunda değerlendirecekler.

GRAM ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 707,14SATIŞ: 707,24

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 1.138,00SATIŞ: 1.251,00

YARIM ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 2.279,00SATIŞ: 2.519,00

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR? ALIŞ: 4.552,00SATIŞ: 5.006,00

ONS ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 1.787,72SATIŞ: 1.788,10

REŞAT ALTIN NE KADAR? ALIŞ: 4.589,47SATIŞ: 5.087,95