genel

Altın fiyatları ile ilgili kritik gelişme! Altın ters köşe yapıyor, oklar aşağıyı gösteriyor, şok detaylar...

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan altın yarımcısının yüzünü güldürdü. Altının yükselişini sürdürmesi bekleniyordu. Gram altın fiyatlarının 1.000 TL'yi bulması ön görülüyordu. Ancak altın fiyatları ile ilgili gelen son dakika açıklaması adeta şok etkisi yarattı. Altının düşüşe geçeceği duyuruldu. Avustralya bankası ANZ, ons altın için 1600 dolar seviyesini beklediğini açıkladı

Abone Ol

Altın yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarından biri haline geldi. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altın, kısa ve orta vadede de kazandırıyor. Ancak altının yön değiştireceği ve fiyatların düşmeye başlayacağı açıklandı. Düşük fiyatlar için tarih verildi. Altın yarımcısını tedirgin eden bu gelişme altın almak isteyenler için fırsat oluşturabilecek.

Merkez bankaları enflasyonla mücadele etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Fed'in tahvil alımlarını azaltmasından sonra faiz artırım hamlesinde bulunması bekleniyor.

Avustralya bankası ANZ ise ons Altın için fiyat tahmininde bulundu. Kuruluş, bir süredir dar banda sıkışan Ons Altın için 1600 dolar seviyesini destek olarak gösterdi.

Fed'in faiz artırımı yapması halinde yatırımların dolar tarafına kayacağı beklentisi altın fiyatlarında gerilemeye neden oluyor.Ons altın saat 1787 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN DENGEYE OTURMA ÇABASINDA Gram Altın fiyatları da döviz kurlarındaki volatilitenin etkisiyle birlikte 780 lira seviyelerinde denge bulmaya çalışıyor.

FED TOPLANTISI BEKLENİYOR QNB Finansinvest Altın Fiyatları için analizde bulundu. Kuruluş, "Ons altının yatay görünümü geçtiğimiz haftalardan beri devam etmekte. 14-15 Aralık’taki Fed toplantısını bekleyen ons altında 1770 desteğinin kırılması halinde 1750 desteğini takip edeceğiz. 1800 ve 1825’i önemli direnç seviyeleri olarak izlemeye devam ediyoruz. Bu seviyeler yeni bir yükseliş trendinin başlaması için geçilmesi gereken kritik eşikler. Gram altın döviz kurlarındaki yüksek seyir sebebiyle tarihi zirvesine çok yakın seviyelerde. 792 yeni tarihi zirve ve direnç, 760 ve 742 destek seviyeleri olarak belirtilebilir." değerlendirmesini yaptı.

1765 DOLARA DÜŞÜŞ OLABİLİR Ikon Menkul'ün değerlendirmesi ise şöyle:Sarı metal 1680’den gelen kısa vadeli uptrend çizgisi bölgesinde fiyatlanmayı sürdürüyor. Ancak baskının devam ettiğini de görüyoruz. 1795 direncinin altında kalmaya devam eden fiyatlar, baskının da devam ettiğini gösteriyor. 1795 üzerine çıkabilirse baskının hafiflemesi öngörülebilir. Ancak daha yukarıda 1810 ve 1832 dirençlerinin de önemli olduğunu belirtmemizde fayda var. Baskı devam ederse olası düşüşlerin devamında 1765 desteği önemli olacaktır. Bu desteğin kırılması halinde negatif eğilimin güçlenerek devam etmesi söz konusu olabilir. Destekler: 1765 – 1748 – 1722 Dirençler: 1795 – 1810 – 1832

Altın ile ilgili birbirinden farklı yorumlar geliyor. Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, Fed'in açıklamalarını odağına alan altın piyasasında yükseliş denemeleri 1.790 doların üzerinde yoğunlaşıyor. Yukarı yönlü hareketin sürmesi için 1.800 doların aşılması önem taşıyor. Zira ons altında yeniden yükseliş eğiliminin ön plana çıkabilmesi için bu seviye üzerinde istikrarlı bir tutunma yaşanması gerekiyor..

GRAM ALTIN NE ZAMAN 1.000 TL'Yİ GÖRECEK? Altında düşme beklentisi görülse de fiyatların yükseleceğini açıklayan stratejist de bulunuyor. Altın yatırımcısının en çok merak ettiği sorulardan birisi gram altının 1.000 TL bandına çıkıp çıkmayacağı. Gram altın fiyatı ile ilgili açıklamaları yakından takip edilen stratejist yazar Haluk Özdil'den altın fiyatları ile ilgili olay yaratan bir açıklamada bulundu. YouTube hesabından altın fiyatlarının1.000 TL civarına yükseleceğini açıklayan Özdil şunları söyledi;

Altın ne zaman 1000 lira olacak? Bu bana kalırsa FED Toplantısı’na bağlı bir durum. Powell, 2022’nin ortasına doğru düzelme beklediğini duyurmuştu.FED, 15 Aralık’ta tükürdüğünü yalayabilir. Yani politika faizini arttırabilirler. ABD’de mesela şu an işgücü bulunamıyor. Amerikan halkının işlerine bağlılık politikası değişmiş durumda. 15 Aralık’tan sonra 800’ü geçen altının 1000 lira bandına doğru gideceğini düşünüyorum.

Ons altının yükselmesiyle altın alıp başını gidecek. Hemen FED’den sonra Merkez Bankası’nın faiz düşürme planı var. Bu doları etkileyeceğinden altının yükselişini arttıracak. Özellikle 18 Aralık’tan sonra 1000 liraya doğru ilerleyecek.

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU? ALIŞ (TL) 1.249,25 SATIŞ (TL) 1.277,96

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU? CANLI ALTIN FİYATLARI... ALIŞ (TL) 783,065 SATIŞ (TL) 783,18

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL? ALIŞ (TL) 5.173,005 SATIŞ (TL) 5.251,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI KUYUMCULARDA NE KADAR? ALIŞ (TL) 712,075 SATIŞ (TL) 712,84