genel

Altın fiyatları için yeni rekor ve tarih verildi! Gram altında ilk kez bu seviye konuşuldu

Altın Fiyatları Rekor Üstüne Rekor Kırıyor - Piyasa Uzmanları Yeni Rekor İçin Tarih Verdi

Abone Ol

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi hız kesmeden devam ediyor ve son açıklamalara göre rekor üstüne rekor kırmaktadır. Yatırımcılar için kazançlı bir seçenek olan gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatlarındaki son durum açıklandı. Piyasa uzmanları, altın fiyatlarının rekor seviyelerde olduğunu vurgulayarak yeni bir rekor için tarih verdi.

Altın fiyatlarındaki artış eğilimi, yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın gibi değerli metalin farklı birimlerindeki fiyatlar sürekli olarak yeni rekorlar kırmaktadır. Altın, güvenli liman olarak kabul edilmesi ve enflasyon risklerine karşı korunma amacıyla tercih edilmesiyle yatırımcısına kazanç sağlamaktadır.

Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın gibi altın birimlerinin fiyatları, günlük olarak belirlenen altın fiyatlarına bağlı olarak değişmektedir. Son açıklamalara göre, altın fiyatlarındaki yükseliş ivmesi devam etmektedir. Piyasa uzmanları, altının ons fiyatının da yükseliş trendinde olduğunu ve yeni bir rekora doğru ilerlediğini ifade etmektedir.

BİR YILDA YÜZDE 47 KAZANDIRDI Gram altın geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1017 liradan alıcı buluyordu. Böylece son bir yılda yüzde 47 oranında kazanç sağlamış oldu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE? Gram altın fiyatı alış: 1.485,04 satış: 1.485,30 Çeyrek altın fiyatı alış: 2.420,00 satış: 2.469,00

Yarım altın fiyatı alış: 4.855,00 satış: 4.945,00 Tam altın fiyatı alış: 9.828,93 satış: 10.096,50

Cumhuriyet altını fiyatı alış: 9.886,00 satış: 10.035,00 ATA altın fiyatı alış: 9.174,30 satış: 9.408,26

Öte yandan İslam Memiş altın ile ilgili tahminlerde bulundu. Memiş'in altın fiyatlarıyla ilgili açıklamaları şu şekilde:Dolar-TL kurundaki bu agresif yükselişlerle birlikte haliyle gram altın ve gümüş yukarı yönlü hareketini devam ettirdi. Kapalı Çarşı piyasasında gram altın 1494 lira seviyesinde.

Bu seviyeler alınabilecek seviyeler değil. Tekrar 22 lira altına sarkan bir kur gördüğümüzde karşısına bakacağız. Muhtemelen 1450 lira seviyesinin altına sarkan bir kur karşımızda olacaktır.

Temmuz ayından sonra gram altın/TL kurunda yeni bir rekorlar bekliyor olacağım. Özellikle bu yıl 1550 lira beklentimiz. Seçimlerden önce bin 516 lira seviyesini gördü.

Tekrar bu yıl için yukarı yönlü kırılabilir. Kurun önü açıldı. 1600 rakamlar sürpriz olmamalı. Kur 22 lira altına sarktığı zaman düğün yapacak, altın borcu olanlar, altın yatırımı yapacak vatandaşlarım için tekrar bir fırsat oluşacağını tahmin ediyorum."