genel

Alman yetkililer WhatsApp hakkında önemli bir uyarı yaptı! Sakın kullanmayın...

Abone Ol

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, Corona virüs neticesinde daha da fazla kullanılmaya başlandı. Corona virüs nedeniyle birbirinden farklı güncellemeler getiren ve bilgi kirliliğini engellemek isteyen uygulama hakkında, Almanya Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber'den uyarı geldi.

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, Corona virüs nedeniyle, birçok farklı güncellemeyi uygulamaya ekledi.

Corona virüsle ilgili yaşanabilecek bilgi kirliliğini en aza indirmek için, mesaj ayarlamalarını yeniden yapan WhatsApp, her geçen gün yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Bu kadar sevilen ve tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan WhatsApp ile ilgili Almanya Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber'den uyarı geldi.

Almanya Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber, tüm devlet kurumlarına yolladığı bir mektupla, federal yetkililerin WhatsApp kullanmaması gerektiği hakkında uyarılarda bulundu.

Ulrich Kelber; Facebook'a ait olan uygulamanın federal yetkililer tarafından kesinlikle kullanılmaması gerektiğini ve nedeninin ise; WhatsApp'tan mesaj gönderildiğinde, iletilen meta verileri Facebook tarafından kaydedildiğini belirtti.

Tüm bunların dışında WhatsApp, tüm kullanıcıları etkileyecek üç yeni özelliğini devreye sokmaya hazırlanıyor.

İlk özelik, kendini yok eden mesajlar olacak. Snapchat'ten alıştığımız üzere gönderilen mesajlar, kullanıcı tarafından seçilen zaman diliminin bitmesiyle birlikte yok olacak.

Ayrıca WhatsApp, geçtiğimiz günlerde Corona virüs hakkındaki yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla, gönderilen mesajları sınırladı ve bu sayede mesajlaşma oranında %70'lik azalma görüldü.

İkinci özellik ise WhatsApp yedekleme özellikleri üstünde olacak. WhatsApp, sohbet yedekleri için şifre koruması getirecek. Bu özellik, uygulamanın bir önceki sürümünde tespit edildi. Ne zaman aktif olacağı ise henüz bilinmiyor.

WhatsApp'a eklenen bir başka yeni özellik ise, Gelişmiş Arama Modu oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar; metinleri, fotoğrafları, sesleri, videoları, GIF dosyalarını, dökümanları ve linkleri çok daha kolay bir şekilde bulabiliyor.