genel

Ak Parti açıkladı! İki yıl geri ödemesiz, 0,69 faizli kredi imkanı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, iki yıl geri ödemesiz ve 0,69 faiz oranlı kredinin detaylarını duyurdu.

Abone Ol

Kentsel dönüşüm kredi desteği faiz oranlarındaki son gelişmeler, kentsel dönüşüm finansman modelinin hayata geçirilmesiyle birlikte tartışılmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla konut üreticisi ile anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasa koşullarına göre uygun koşullarda kredi kullandırarak teşvik edeceklerini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, konutunu dönüştürmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla yeni bir kredi paketi açıkladı. Bu paket kapsamında, vatandaşlar en az 1 milyon TL olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0.69 faizle desteklenecekler. Bu avantajlı kredi seçeneği, cazip faiz oranı ve ödemesiz dönemiyle birlikte konut dönüşümü yapmak isteyen vatandaşlara önemli bir fırsat sunacak. Ayrıca, riskli evi yıkılan kişiler ortalama 2 yıl içerisinde yeni evlerine taşınabilecek ve kredi taksitlerini ödemeye başlayabilecekler.

Ayrıca kentsel dönüşümde kiralar da önemli bir engel olarak görülüyor. Bu nedenle yeni kiralık konut modeli planlanıyor. Bu modelde, kiraya verilmek üzere konutlar üretilerek, evi dönüşüme giren malik ve kiracılara öncelik verilecek. Kiraların uygun olması için bedelleri ve artışları kamu tarafından belirlenecek ve kira tavanı uygulanacak.

Yeni kredi paketi ve kira modeli yanı sıra, riskli yapıların yenilenmesinde 18 ay boyunca kira yardımı yapılacak ve kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerine bir kez ödeme yapılacak. Ayrıca, riskli yapılar yenilenirken tapu, noter ve damga vergisi gibi harçlardan muafiyet sağlanacak ve vatandaşlar, kat karşılığı anlaşma yapmadan evlerini kendileri dönüştürürlerse yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödeyecekler.