genel

Ağızdan sarımsak kokusu nasıl gider?

Abone Ol

Elma Elmanın oksitlendirici enzimleri, sarımsak kokusunu bastırır ve ağzınızın sarımsak kokmasını engeller.

Süt Süt sarımsak kokusunu bastırmak için en etkili ve doğal yollardan biri. 2013 yılında araştırmacılar sarımsakla birlikte süt tüketmenin kötü kokuyu azalttığını ortaya çıkardı.

Nane Nane kötü nefes konusunda en etkili yöntemlerden biri. İçindeki klorofil sarımsak kokusunu bastırabilecek güçte. Naneyi isterseniz çiğneyerek isterseniz çay olarak tüketebilirsiniz.

Fesleğen Fesleğen de sarımsak kokusunu bastırabilen besinler arasında. Sarımsak içeren herhangi bir yemek yedikten sonra bir parça fesleğen çiğnerseniz bütün kokuyu alacaktır.

Paslanmaz çelik Ağız kokusunu gidermek için kaşık gibi paslanmaz çelikten yapılmış nesneleri ağızınızda gezdirebilirsiniz. Eğer ellerinizin sarımsak kokmasını istemiyorsanız, ellerinizi paslanmaz çelikten yapılmış nesnelerle ovalayın.

Limon Limon, sarımsağın oluşturacağı kokuyu bastırabilecek güçte sitrik aside sahip bir besindir. Suyun içine bir çay kaşığı limon atarak ağzınızı çalkaladığınızda kötü kokuyu alacaktır. Ağzınızı çalkalamak istemiyorsanız, limon suyunu direkt olarak da tüketebilirsiniz.

Kakule Kakulenin güçlü aroması sarımsak kokusunu bastırmakla kalmaz nefesinize hoş bir koku da verir.

Karbonat Konu ağız kokusuysa, karbonat her zaman işe yarar. Bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat ve deniz tuzu atıp ağzınızı iki kez çalkalarsanız, kötü koku gidecektir.

Diş macunu Bir başka sarımsak kokusu önleyici ise diş macunları. Sarımsak tükettikten sonra dişlerinizi fırçalamak hem nefesinizi ferahlatacak hem de sarımsak kokusunu alacaktır.