genel

AFAD ve Meteoroloji 4 İl için "Turuncu Kodlu" Uyarıda Bulundu

Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur için Şiddetli Fırtına Uyarısı

Abone Ol

Bugün Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından Muğla, Antalya, Burdur, Isparta illeri için Meteoroloji ve AFAD uyarıda bulunuyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden ve Genel Müdürlükten 118 No'lu yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi: "Yapılan son değerlendirmelere göre 16.03.2023 Perşembe günü ilk saatlerden itibaren başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli metrekareye 21-50 kilogram, çok kuvvetli metrekareye 51-75 kilogram, merkez ve doğu ilçelerde yerel olarak şiddetli metrekareye 76-100 kilogram şeklinde olması bekleniyor. "

"Yağışların 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar yükseklerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." dendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yanı sıra AFAD'ın yaptığı uyarılara göre Isparta, Burdur ve Muğla çevresinde yer yer yer şiddetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların, yıldırım düşme, dolu, fırtınanın yaratacağı olumsuz durumlardan kendilerini koruması istendi.

Antalya'nın Doğusu: Yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1500 m üzeri yükseklerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yükseklerde buzlanma, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Burdur'un Doğusu: Yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Muğla: Yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli, (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Isparta: Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1500 m üzeri yükseklerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.