genel

Adıyaman'daki İsias Otel'de Ölen Vatandaşların Enkaz Altından Ses Kayıtları Yürek Dağladı...

Adıyaman'daki İsias Otel'de yaşanan insanlık dramı yürekleri burktu. Tur rehberlerinin yardım talepleri ses kayıtlarına yansıdı...

Abone Ol

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremler sebebiyle 11 ilde on binlerce bina yıkıldı, on binlerce bina da hasar alarak kullanılamaz hale geldi. 11 ilden biri olan Adıyaman'ın merkez ilçesi ve diğer ilçeleri harabeye döndü.

Harabeye dönen Adıyaman'daki İsias Otel'de depremden sonra yaklaşık 100 kişi enkaz altında kalmıştı.

İsias Otel'in enkazında kalanlardan 35 kişilik KKTC'den gelen öğrenci, öğretmen ve veli kafilesinden kurtulan olmamıştı.

İsias Otel'de 30 tur rehberi de hayatını kaybetmişti. Toplam hayatını kaybeden sayısı 65 vatandaş...

İsias Otel'de can veren tur rehberlerinden Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap, depremden sonra enkaza dönen otelde canlı kalmayı başarmış ve whatsapp gruplarından ses kaydı yolu ile yardım istemişler.

Ali Osman Aydın: “Belden yukarımız sağlam, belden aşağımız beton altında ezildi. Direnemiyoruz, acımız çok yüksek. Bu beton duvar kaldırılmadığı sürece buradan çıkamayız. Göz göre göre soluyoruz."

“Biz dışarıyı görüyoruz. İnsanlar bize ulaştı ancak insanların yapabileceği bir şey değil. Buraya AFAD’ın gelmesi lazım, vatandaşla olmuyor."

“Ben dışarıyı görüyorum. Burada bir otopark var. Doğru Karar Eğitim Kurumları’nı görüyorum.” dediği ortağa çıktı.

İki tur rehberi enkazdan canlı çıktığı öğrenildi fakat daha sonra yaşama tutunamadılar... Ali Osman Aydın, enkazdan çıkarıldıktan sonra İstanbul'a sevk edilirken vefat etti. Nazımcan Hartlap ise 6 Şubat akşamı Jandarma Arama Kurtarma Birliği tarafından çıkarıldı ve hastaneye de sevk edildi. O da hastanede hayata gözünü yumdu...

İsias Oteli'nin sorumluluları olarak belirtilen Efe Bozkurt, Ahmet Bozkurt ve Mehmet Fatih Bozkurt mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ulviye Bozkurt ile Şule Özbek ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.