genel

Aç karnına tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinler

Abone Ol

Özellikle kahvaltıda seçmiş olduğunuz gıdalar günün geri kalanında harcayacağınız enerji hakkında önemli yol gösterici olabilir. Aç karnına tüketeceğiniz yiyeceklere dikkat etmediğiniz takdirde gün içerisinde zorluk yaşayabilirsiniz. Peki aç karnına ne tüketilmeli? Aç karnına tüketilmesi zararlı olan besinler neler? İşte aç karnına tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinler. Özellikle aç karnına normalden çabuk tüketebileceğimiz ve sağlıksız olan besinleri tercih ederiz. Ancak bu durum oldukça yanlıştır ve aç karnına tüketilecek olan yiyeceklere özellikle dikkat etmemiz oldukça önemlidir. Ayrıca, besinlerin vücudunuz için hangi yararları olduğunu ve hangi vitamin ve mineralleri size verdiğini düşünmeniz gerekir. Aç karnına ne yemeniz ve ne yememeniz gerektiği konusunda net bir fikriniz yoksa haberimizin detaylarını okumaya devam edin.

Yumurta aç karnına tüketilmesi gereken en doğru besindir. Aç karnına size sağlıklı bir protein kaynağı sunar. Bir tencerede haşlayabilir, kızartılmış ya da çırpılmış olarak yiyebilirsiniz. Ancak bunları yaparken kullandığınız yağları daima düşük seviyede tutun.

Ceviz selenyum açısından oldukça zengindir. Mide asidini dengeler ve boş mideye tüketilmesi gereken o doğru besinlerden bir tanesidir.

Bu meyvenin papain adlı bir enzimi vardır. Papain, iyi sindirimi destekler ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Ayrıca, lif, E ve C vitaminleri bakımından zengindir.

Domates mide asidini arttırmaktadır. Aç karnına domates tüketilmesi mide sağlığı açısından oldukça sakıncalı.

Aç karnına çay içmek mide bulantısına ve mide rahatsızlığına neden olabilir. Kahve ise midenizin asidini artırma eğilimindedir. Bu, mide ekşimesi ve gastriti daha da kötüleştirir.

Sabahın erken saatlerinde hamur işi tüketmek hem karaciğer yağlanmasına hem de gün içerisinde kan şekerinizin aniden düşmesine neden olacaktır.

Portakal ve mandalina gibi turunçgiller asit oranı bakımından oldukça zengindir. Aç karnına tüketirseniz gastrit ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Özellikle diyet yapanların ya da sabah kahvaltısını atlayanların ilk tercihi muzdan yana oluyor. Aç karnına tüketilen muz kandaki magnezyum seviyesini hızla yükseltir. Bu yükselme de kalbe zarar verebilir.

Armut, lif oranı en yüksek meyvelerden biri. Armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar verebiliyor.