genel

5000 TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek

Cumhuriyetin 100. yılına özel verilecek olan 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? İki maaş alanlara ödeme nasıl yapılacak?

Abone Ol

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlamak amacıyla özel bir jest olarak duyurulan bu ikramiye, emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı.

Erdoğan müjdeyi şu sözlerle duyurdu "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık."

Yapılan açıklamalara göre 5 bin TL emekli ikramiye ödemelerinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

Emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak ve bu yıla özgü olarak ödenecek. İkramiye çalışan emeklilere verilmeyecek. SGK'dan aldığı emekli maaşının dışında çalışmasından dolayı bir geliri olmayanlar bu ikramiyeyi alabilecekler.

Dul olup çocuğu olmayanların % 75, dul olup çocuğu olanların % 50, yetim olanların ise % 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) almakta olan kişiler 5 bin liralık ödemeden yararlanacak.

SGK'dan aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri ödemeden yararlanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan birden fazla emekli aylığı alanlara  sadece en yüksek ödemeye hak kazandıkları tek dosya üzerinden 5000 liralık ödeme yapılacak. Örneğin kendisi de emekli olan ve aynı zamanda dul aylığı alan kişiye, sadece kendi emekliliğinden dolayı 5000 TL ödenecek.

Ölen eşinden dolayı yüzde 50 oranında aylık bağlanmış bir kadın aynı zamanda babasından dolayı yüzde 25 oranında yetim aylığı alıyorsa, sadece eşinin aylığındaki oran üzerinden 2.500 TL alacak.