genel

4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama! Emekli olunca ne kadar emekli maaşı alırım

SGK SSK 4A, 4B, 4C emekli olunca ne kadar emekli maaşı alırım, emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte emekli maaşı hesaplama… Ayrıntılar haber detayında...

Abone Ol

SGK SSK 4A, 4B, 4C emekli olunca ne kadar emekli maaşı alırım, emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte emekli maaşı hesaplama… Ayrıntılar haber detayında...

Emekli olunca ne kadar maaş alırım, ne kadar maaş bağlanır? Yıl sonu yaklaştıkça emekli maaş hesaplama için yapılan aramalar da arttı. Emekli zammı 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanır. 14 milyon emekli maaşına gelecek zam oranını beklerken, yeni emekli olacaklar da emekli olunca ne kadar maaş alacağını hesaplamaya başladı. Emekli zammı Temmuz döneminde yüzde 42,35 oranında gerçekleşti. En düşük emekli maaşı bu zamla 3.500 TL oldu. Emekli maaşı hesaplamada prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınır. 4A, 4B ve 4C olarak emeklilik hakkı kazanan çalışanlar emeklilik maaşını hesaplamak için e devlet üzerinden emeklilik hesaplama robotunu da kullanabilir. Peki, bugün emekli olursam ne kadar maaş alırım? Emekli olunca ne kadar emekli maaşı alınır? İşte emekli maaşı hesaplama…

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA Aralık ayı enflasyon rakamlarının 3 Ocak 2023 Salı günü açıklanması bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için yapılacak zam oranı 2023 yılının ilk 6 ayı için belirlenecek.

Prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak emekli maaşı hesaplanır. Emekli maaşını hesaplayacaklar SGK maaş hesaplama robotu üzerinden kolayca sorgulama yapabiliyor. Emekli maaşının ne kadar olduğu, hizmet dökümü sorgulaması, emekli olacağı zamanı e-Devlet kapısı üzerinden kolayca sorgulanabiliyor.

4A Emekli Maaşı Hesaplama Robotu uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına gidin. T.C Kimlik numaranızı, SSK Sicil Numaranızı, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgilerinizi yazın. ‘Sorgula’ butonuna basın Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

4B Emekli Maaşı Hesaplama Robotu uyg.sgk.gov.tr 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına gidin. TC Kimlik numaranızı, Kurumu ve güvenlik kodunu yazın. Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

4C Emekli Maaşı Hesaplama Robotu uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına gidin. Doğum tarihi, Cinsiyet, 4A çalışma süresi Başlangıç ve bitiş tarihi, Hizmet türünü seçin. Altta bulunan hesapla butonuna basın. Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? SGK sayfasında emekli maaşı hesaplamasının yanında ne zaman emekli olacağınıza dair sorgulama yapabileceğiniz sayfası bulunur. uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfasına gidin. Cinsiyetiniz, Doğum tarihiniz, Maluliyetinizi ve erken yaşlanma, Hizmete başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayınız, Diğer sandıklara ait gün sayınız, Askerlik/Sanatçı gün sayınız, Fiili gün sayınız, Yurtdışı gün sayınız, 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini girin. Gerekli bilgileri girdikten sonra ‘Gönder’ butonuna basın. Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

En Düşük SSK ve BAĞ-KUR Emekli Aylıkları� (TL) Ocak Temmuz SSK (2000 ÖNCESİ) 3.293 4.687 SSK (2000 SONRASI) 2.041 3.500 BAĞ-KUR (ESNAF) 2.399 3.500 BAĞ-KUR (TARIM) 2.262 3.500