genel

2023 Yılının Dünya’daki En Değerli Otomobil Markası, Bakın Ne Oldu?

2023 yılı için Best Global Brands (Dünyanın En Değerli Markaları) incelemesinde dünyadaki en değerli otomobil markası belirlendi. 

Abone Ol

Interbrand aracılığıyla her yıl yapılan Dünyanın En Değerli Markaları listesi ilan edildi. Listede, 100 marka arasında 6’ncı sırada bulunan Japon devi olarak nitelendirilen Toyota, yeniden otomotiv sektörünün zirvesinde yer aldı.

Toyota, geçen yılki sıralamasını başarısını korurken yüzde 8 artışla marka değeri geçen yolu da solladı. Şirketin değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseliş yaşadı.

Toyota, 2004’den beridir sektöründe birinci sırada yerini koruyor. Bununla birlikte Toyota, 2026 yılına kadar binek otomobillerden hafif ticari araçlara kadar yaklaşık 15 farklı sıfır emisyonlu araç tasarımı yapacak. Bu araçlardan 6 adedi ise özel olarak geliştirilen elektrikli araç programında sunumu yapılacak.

Toyota’nın Avrupa’da yıllık satış oranının yüzde 20’sinin tamamen elektrikli olması, yıllık 250 binden fazla tam elektrikli satışın yapılacağı öngörülüyor.