genel

2023 model Tofaş Şahin Türkiye’ye geldi! İşte fiyatı!

Son zamanlarda adını çokça duyduğumuz 2023 model Tofaş Şahin artık Türkiye' de satışa başladı. İşte özellikleri ve fiyatı..

Abone Ol

Türkiye’de efsaneleşen otomobiller arasında olan Tofaş Şahin'in 2002 yılında ülkemizdeki üretimi sona erdi ve Şahin’in hakları Mısır ve Etiyopya’ya satılmıştı. İşte bu ülkelerden Etiyopya yıllar sonra Şahin’i tekrardan satışa sundu.

Otomobil sektöründe hararetli günler yaşanıyor.  Avrupa’da elektrikli otomobillere dönüş başlarken hala içten yanmalı motorlara olan talep azalmış değil.  Tofaş Şahin de bunlardan biri.

Geçtiğimiz yılın sonlarında başlanan üretim ve geliştirme süreci 2023 ile birlikte sona erdi ve yeni nesil Tofaş Şahin modelleri satışa çıktı. Peki yeni nesil Tofaş Şahin' ın özellikleri ne?

 Yeni nesil Tofaş Şahin şasisinden tutun da motoruna kadar orijinali ile aynı. Dolayısıyla üretilen model sayısı hayli sınırlı idi . İlk partide üretilen otomobiller daha showroom’a çıkmadan tükendi.

Şahin’e yani Holland Docc’a olan ilgi sadece Etiyopya’dan değildi. Yurt dışından da otomobili almak için devreye giren pek çok ismin olduğu biliniyor.

İddialara göre Etiyopya 2023 model Tofaş Şahin modellerinden birisini Türkiye’ye göndermiş. Otomobili alan kişinin aracı Ankara’ya teslim edilmek üzere yola çıkmış.

Yetkililer otomobilin maliyetinin Türkiye’deki vergiler hariç 10 bin doları bulduğunu belirtiyor.

Muhtemelen üzerine ÖTV ve KDV de eklendiği zaman 2023 modelŞahin’in maliyeti 350 bin civarında olacaktır.

Peki sizde kasasından motoruna herşeyi aynı olan bir Şahin’i sırf sıfır diye 350 bin TL’ye almak mantıklı mı?