genel

2022 bayramda hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Bayram hava güneşli mi olacak?

Bayramda hava durumu, son zamanlarda en çok aratılan şeylerden biridir. Tatil planı yapmakta olan aileler, gidecekleri yerin havasının nasıl olacağını merak ediyor. Sıcak bir yerde montla gitmek istemeyen vatandaşlar, internette bayram hava durumunu araştırıyor. İl dışına çıkacaklar "bayramda hava nasıl olacak" sorusuna yanıt arıyor. Meteoroloji de hava durumu tahminlerini yapmış durumda. İşte 2022 Ramazan Bayramı hava durumu

Abone Ol

Son dönemde yüksek sıcaklıklar Türkiye genelinde etkili olmaya başlamışken bayram hava durumu da plan yapmak için bekleyenlerin gündemindeki yerini aldı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bayramdaki ve bayram öncesindeki hava durumu için yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bahara girdik geçtiğimiz 10 gün içinde. Bahar sıcaklılarının bir adım ötesinde sıcaklıklar vardı. İstanbul civarı ve Marmara'da da bahar sıcaklıklarının üzerine geldik. İstanbul'da Nisan ayı ortalamalarına baktığımız zaman en yüksek 17-18 derecedir. Şimdi 24-25 derece. Yağışlar çok fazla değil. Yarın ve ertesi gün Anadolu'da kırkikindi yağışları olacak. Perşembe gününe kadar bu şekilde devam ediyor. Cuma günü sıcaklıklarda mevsim normallerine doğru dönüş var. Batıda yağış yok ama Anadolu'da devam edecek.

BAYRAMDA HAVA DURUMU Bayrama baktığımız zaman hava böyle olmayacak, bu sıcaklıkları bayramda göremeyiz. Marmara, Ege'de sıcaklıklar 20 derecenin altında gibi seyredecek. Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde tatile gidecekler için söylüyorum sıcaklıklar şimdiki gibi değil. Bayramda sıcaklıklar düşecek hatta yağış da var.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İllerden hava durumu raporları şöyle seyrediyor: ANKARA Parçalı ve az bulutlu 28 İSTANBUL Parçalı bulutlu 20 İZMİR Parçalı ve az bulutlu 28

ADANA Parçalı ve az bulutlu 30 ANTALYA Az bulutlu 26 SAMSUN Az bulutlu ve açık 18

TRABZON Az bulutlu ve açık 18 ERZURUM Parçalı bulutlu 20 DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 29