genel

2022 Asgari ücret ne kadar olacak ?

Asgari ücret ne kadar soruları, 2022 yılına günler kala binlerce kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. 1 Aralık tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleşen ilk toplantı sonrası ilk rakamlar belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti.

Abone Ol

Asgari ücret son dakika gelişmeleri ile takip ediliyor. 7 Aralık Salı günü ikinci toplantının gerçekleşeceği asgari ücrette rakam, bu hafta içerisinde netleşecek. Türkiye'de 6 milyonu aşkın bulunan asgari ücretli çalışanlara ilişkin olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Tespit Komisyonu'na hükümet, Işçi ve Işveren temsilcileri yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü, 3. toplantı 9 Aralık Perşembe günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması Sayın Bakan heyetiyle beraber işçi ve işveren kesimiyle görüşmeleri bugün yapacaklar. Bir yere varacaklar inşallah dönünce bizler bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir? Bunları görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız.Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt ve gerek net olarak masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. İşverenin de alınan kararla memnun olması lazım. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme..

İşçinin emeğine, işverenin de yatırım gücüne ihtiyacımız var. Bu iki gücün ayakta durması büyük önem arzediyor. İnşallah bu dönemde alınacak karar değil önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var. Bütün bunları düşünerek bir karar vereceğiz.

Son dakika... Ergun Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Toplumdaki beklenti yüksek Türk İş Başkanı Ergun Atalay devam eden asgari ücret toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Son 2-3 ayda temel gıda maddelerine önemli zamlar geldiğini söyleyen Atalay, "Toplumdaki beklenti yüksek. Toplumun mutlu olacağı rakama imza atmak istiyoruz." açıklamasında bulundu. İlki 1 Aralık'ta gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları devam ediyor. 7 milyon kişinin odaklandığı dolaylı olarak 30 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrete ilişkin görüşmeler sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını bugün gerçekleştiriliyor. Türk-İş Bakanı Ergun Atalay gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Atalay, istedikleri rakamı Bakan Bilgin'e ilettiklerini, toplumun da beklentisinin yüksek olduğunu söyledi. Fiyatların genel olarak 30-35-40 oranında arttığını, güncel asgari ücretle 15 gün geçinmenin zor olduğunu belirten Atalay, toplumun tüm kesimlerinin fikir beyan ettiğini açıkladı. Üçüncü toplantının ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da TİSK binasında yapılması planlanıyor.