genel

108 lira hesaba yatıyor! 15 yaşını dolduran herkese..

Abone Ol

Gençlere aylık 108 lira! Başvuranın hesabına yatıyor. 15 yaşını dolduran herkes alabiliyor. Başvuru şartları şu şeklide: 15 yaşını doldurmak, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı, eşi ve son 3 ayda çalışanı olmama, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmış bulunmak.

Milyonlarca istihdam yaratan işbaşı eğitim programları ile meslek eğitim kurslarından bu yıl yararlananların sayısı 300 bini geçti.

Program süresince genel sağlık sigortası, meslek hastalıklarına ilişkin sigorta primleri İŞKUR tarafından ödeniyor.

İşbaşı eğitim programında katılımcılara günde 108,68 lira ödeme yapılıyor.

Bu ödeme, işsizlik ödeneği alıp programa katılanlar için 54,34 lira, öğrenciler için de 81,51 lira oluyor:

KİMLER YARARLANIYOR? 15 yaşını doldurmak, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı, eşi ve son 3 ayda çalışanı olmama, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmış bulunmak.

İsteğe bağlı sigorta yatıranlar da katılabiliyor.

NE KADAR SÜRÜYOR? Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme gibi alanlarda 9, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6, diğer sektörlerde ise 3 ayı aşamıyor.

PRİM DEVLETTEN Program süresince genel sağlık sigortası, meslek hastalıklarına ilişkin sigorta primleri İŞKUR tarafından ödeniyor.