genel

10 Maddede Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesindeki Değişiklikler!

Abone Ol

Eğitimde gerçekleşen ulusal ve uluslararası gelişmeler değerlendirilmiş, Zorunlu eğitimde yer alan derslerin bir bütün olarak ele alınması gereğinden hareketle, Öğrencilerimizin kazanması istenen bilgi,becer,değer ve tutumların gözden geçirilmesi sonucunda, Ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesi yeniden düzenlenmiştir.

1-TARİH: Uygulamadaki haftalık ders çizelgesinde 9. ve 10. sınıflarda ortak dersler arasında yer alan tarih dersi 11. sınıflarda da 2 ders saati olarak ortak dersler arasında yer almıştır.

2-T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK: Tarihimizin geçmişten günümüze kronolojik sıralamaya uygun olarak ele alınmasını sağlamak için 11. sınıf ortak dersleri arasında yer alan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 12. sınıfa alınmıştır.

3-FELSEFE: Öğrencilerimizin düşünme becerilerini geliştirmede önemli bir yeri olan Felsefe dersi 10. sınıf dersleri arasında yer almıştır.Böylece Felsefe dersi 2 saatten 4 saate çıkmıştır.

4-Beden Eğitimi ve Spor Dersi: Büyüme çağındaki öğrencilerimizin psikomotor gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için Beden eğitimi ve spor dersi 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda 1 ders saatinden 2 ders saatine çıkarılmıştır.

5-Müzik ve Görsel Sanatlar: Öğrencilerimizin içsel potansiyellerini gelişmesine katkı sağlamak adına müzik ve görsel sanatlar dersleri 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda 1 ders saatinden 2 ders saatine çıkarılmıştır.

6-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Ortaokuldan itibaren 2 ders saati olarak okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi konu alanının ihtiyacı dikkate alınarak 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda 1 ders saatinden 2 ders saatine çıkarılmıştır.

7-Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü: Sağlık Bilgisi ve Trafik ilk yardım dersleri,hayat becerisi olarak birlikte kazanılması amacıyla birleştirilerek ''Sağlık bilgisi ve trafik kültürü'' adı altında 9. sınıflarda 1 ders saati olarak değiştirilmiştir.

8-BİYOLOJİ: 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda 3 er saat olan biyoloji dersi 9. ve 10. sınıflarda ortak ders olarak 2şer saat,11. ve 12. sınıflarda seçmeli ders olarak 4 er saat olarak düzenlenmiştir.Böylece biyoloji dersinin çizelgede toplam 12 ders saati de korunmuştur.

9-Bilgisayar Bilimi: Bilgi ve iletişim araçlarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla Fen ve Sosyal bilimler hazırlık sınıfı bulunan anadolu liselerine ortak ders olarak bilgisayar bilimleri konulmuştur.

10-Matematik/Fen Bilimleri Tarihi Uygulamaları: Öğrencilerin bilime olan ilgisini arttırmak için Matematik ve fen bilimleri tarihi ve uygulamaları dersleri seçmeliler arasına eklenmiştir.