genel

10 adımda yüksek faturalardan kurtulmanın yolları

Abone Ol

Devir tasarruf devri... Durum böyle olunca evin her alanında, kullandığınız her eşyada tasarruf edecek seçenekler arıyor olabilirsiniz. Kış aylarında yüksek faturalardan kurtulmanız için uygulayacağınız 10 adımı sizler için derledik.

1. Perdeleriniz kaloriferinizi kapatmasın Geceleri de kapalı kalacak şekilde tercih edeceğiniz perdelerinizin, kaloriferlerin üzerine gelmemesine dikkat etmelisiniz.

2. Çamaşır makinenize çok kirli çamaşır atmayın Çamaşır makinelerinin kullanımında, kullandığınız programı 30 dereceden daha yüksek olmayacak şekilde ayarlayın.

3. Buzdolabı için özel önlemler Buzdolabınızı güneş ışığını direk alan yerlere koymanız buzdolabınızın ısı dengesine olumsuz etki eder.

Buzdolabınızın içine sıcak yemek koyduğunuzda da ısı dengesi olumsuz etkilenir. Özellikle kış ayları için buzdolabınızın sıcaklık ayarını artı +5 derin dondurucunuzun sıcaklık ayarını ise –18’e ayarlamanız gerekmektedir.

4. Elektronik eşyalar Laptop, televizyon, kahve makinası... Elektronik alet kullanmadığınız halde prize takılı, kapalı halde ya da kullanımı kolay olsun diye çoğu uyku modunda bekletiliyor.

Haliyle hepsi çalışmadıkları halde düşük miktarda da olsa elektrik tüketmeye devam ediyor.

5. Bulaşık makinesini çok doldurmayın Bulaşık makinenizi evinizin en tasarruflu eşyası haline dönüştürebilirsiniz. Bulaşıkların yeterince temiz yıkanması için maksimum 60 derece sıcaklık bulaşıklarınız için fazlasıyla yeterli olacaktır. Makinenizin fazla dolu ya da boş olması su tüketimini eşit derecede olumsuz etkiler.

6. Sızıntılara dikkat Tuvalet rezervuarlarına bir iki damla boya damlatarak sızıntı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

7. Odaların kapısına dikkat Oda sıcaklığınızı korumanız için teknolojinin tasarruftan yana icatlarından yalıtımlı kapıları kullanmanız gerekiyor. Bu sayede odanızın içerisinde daha uzun süre sıcaklığı koruyabilirsiniz.

8. Ocakları kullanın Mikro dalga fırınların ocaklara oranla daha fazla elektrik harcadığı gerçeği kimse tarafından inkar edilemez. Kış aylarında tasarruf etmek istiyorsanız mikro dalga fırınlar yerine ocakları tercih etmelisiniz.

9. Isıtıcılarınızın bakımını yaptırın Isıtma sisteminizde soba varsa muhakkak kış mevsimine girmeden baca temizliğinizi yaptırın. Aynı gereklilik kaloriferli sistem içinde geçerli. Peteklerinizin dönemsel bakımlarını yaptırırsanız daha az yakıt tüketilmesini sağlarsınız.

10. Aydınlatmada tercihiniz led olsun Evinizde kullandığınız aydınlatmalarda led ampulleri tercih edin. Üstelik led ampuller her türlü armatür, gece lambası ve hatta spot aydınlatmada dahi kullanılabilir.