genel

1 ay boyunca avokado yerseniz vücudunuza ne olur?

Her gün avokado yerseniz vücudunuzda neler olabileceğini biliyor muydunuz? Avokado, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve vücudunuzu kanser hücrelerine karşı savunmaya kadar birçok faydası bulunan en önemli besinlerden biridir. Bu harika meyveyi salatanızda, smoothielerinizde ve dip soslarınızda kullanabilir veya doğrudan tüketebilirsiniz. Peki, 1 ay boyunca avokado yemenin vücuda nasıl bir yararı vardır? İşte cevabı...

Abone Ol

1. Böbrekleriniz daha verimli çalışır Avokado potasyum açısından zengin bir meyvedir. Eğer böbrek rahatsızlığınız varsa, bu meyveyi beslenmenize mutlaka dahil edin. Araştırmalar, düzenli olarak avokado yemenin böbrek fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve daha verimli çalıştığını kanıtladı.

9. Artrit semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur Artritten muzdarip insanlar genellikle eklem ağrısı çekerler. Ancak avokado bu ağrıların hafiflemesine yardımcı olabilir. Avokadonun içindeki antioksidan ve analjezik özellikleri ağrısız bir yaşam sürmenizi sağlar.

3. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir Sık sık soğuk algınlığı gibi gribal enfeksiyonlara yakalanıyorsanız, bağışıklık sisteminiz daha fazla ilgi istiyor olabilir. Neyse ki, avokadonun içindeki bileşenlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, virüsleri ve diğer enfeksiyonları önlediği kanıtlandı.

4. Kan basıncınızı düşürür Yüksek tansiyonunuz varsa, avokado en büyük yardımcınız olabilir. Yüksek potasyum ve lutein içeriği, vasküler hastalıkları iyileştirmek ve vücudunuzdaki lipitleri arttırmak için harika bir meyvedir.

5. Karaciğeriniz daha verimli çalışır Karaciğer, kanımızdaki çoğu kimyasal seviyeyi düzenlediği için sağlıklı kalması ve düzgün çalışması çok önemlidir. Bu nedenle düzenli avokado yemenin karaciğer hasarını azalttığı görülmüştür.

6. Daha kolay kilo verebilirsiniz Aşırı kilo alımı ve obezite dünya çapında bir sorundur. Bunu bir uzman ile değerlendirmek daha iyi olsa da, avokadonun kilo vermeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Avokado, doygunluğu artırır ve bağırsak hormonlarınız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

7. Kanserden ekstra korur Sağlıklı ve dengeli beslenmenin bazı kanser türlerini önleyebileceği neredeyse tüm uzmanlar tarafından onaylanmıştı. Avokado ise sağlıklı beslenmenin en önemli gıdalarından biridir. Sitotoksik özelliklere sahiptir, bu da avokadonun kanserojen hücreleri öldürebileceği ve bu hastalığın büyümesini önleyebileceği anlamına gelir.

8. Cildinizin ışıldamasını sağlar Avokado cilt sağlığı için şiddetle tavsiye edilir. Karotenoid özellikleri, ultraviyole ışınlarından korunmada yardımcı olabilir, bu da daha genç ve ışıltılı bir yüz ve vücuda yol açar.

9. Artrit semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur Artritten muzdarip insanlar genellikle eklem ağrısı çekerler. Ancak avokado bu ağrıların hafiflemesine yardımcı olabilir. Avokadonun içindeki antioksidan ve analjezik özellikleri ağrısız bir yaşam sürmenizi sağlar.

10. Konsantrasyonunuzu artırır Gündelik yaşantınızda işlerinize konsantre olmakta veya odaklanmakta güçlük çekiyorsanız, büyük bir fincan kahve içmek yerine bir avokado yemeyi deneyin. Avokado yiyenlerin olumlu beyin ve bilişsel sonuçlar yaşadığı kanıtlanmıştır.

11. Kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürür Harvard Üniversitesi'ndeki uzmanlar, "Günde bir avokado kolesterolü azaltabilir" demiştir. Avokado, zararlı kolesterol seviyelerinde düşüşe yol açan yüksek miktarda lif, tekli doymamış yağlar ve bitki sterolleri içerir.