Dün itibarıyla seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru süresi sona erdi. 

Bu kapsamda cumhurbaşkanı adaylığı için Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun ile "bağımsız aday" olarak Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver YSK'ya gelerek başvurularını yaptı.

Yapılan başvuruları inceleyen YSK, Cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerden başvuruları reddedilenler ve eksik evrakı bulunan başvurucularla ilgili kararını resmi internet sitesi üzerinden yayımladı.

Bu kapsamda  Hakan Uzan ile Cem Uzan‘ın başvurularını, bizzat YSK’ya gelerek yapmadığı tespit edildi. Hakan Uzan ile Cem Uzan’ın başvuruları, müracaatları bizzat değil vekil aracılığıyla yapılması gerekçesiyle veto edildi.

Öte yandan posta yolu ile müracaat eden Hürrem Ayaz‘ın başvurusunun da aynı gerekçeyle reddedildiği belirtildi.

YSK, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın da yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneği, 6 vesikalık fotoğrafı, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olması sebebiyle bugün saat 17.00'ye kadar evraklarındaki eksikliği gidermesi yönünde çağrıda bulundu.

Ahmet Özal‘ın da fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin ve mal bildirim formunun bulunmadığı belirlendi. 

İlgili adayların bugün saat 17.00'ye kadar eksikliklerini tamamlamamaları halinde cumhurbaşkanlığı adaylıkları iptal edilecek.