Talat Atilla'nın yazısına göre, HDP'li yöneticiler seçim öncesinde Millet İttifakı'na "Öcalan'ı serbest bırakın!" çağrısı yapmayı planlıyor. Ayrıca, CHP'nin kurumsal kimliğini yansıtmayan bir Milletvekilinin "Öcalan'ı dışarı çıkarmak için gerekenden fazlasını yapacağız!" şeklindeki açıklaması da Atilla'nın yazısında yer aldı.

2023 seçimlerinde kilit parti olarak görünen HDP, anket sonuçlarına göre çekişmeli bir yarışa sahne olacak. Millet İttifakı'nın lideri CHP, HDP ile temaslarını sürdürüyor ve Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti öncesinde şaşırtıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Talat Atilla yazısında:

"Siyaset bilimine göre bir partiye "Hadi beraber olalım!" diyorsanız, muhatap partinin "Bizim partimize ne vereceksiniz? " deme hakkı da vardır.
HDP, bunu deyince, Cumhur- Millet İttifakları, ya yere, ya da tavana bakıyorlar! 
Size bilgi olarak aktarıyorum.
HDP, görüştüğü bazı CHP'lilere, seçimi kazanırsanız "Öcalan'ı serbest bırakır mısınız? " diye sordu.
Kurumsal kimliği temsil edenler, HDP'nin bu sorusuna net yanıt vermediler. 

"Millet İttifakı’na "Öcalan'ı serbest bırakın!" çağrısı yapmaya hazırlanıyorlar"
Özellikle İyi Parti Lideri Meral Akşener, DP Lideri Gültekin Uysal, Mansur Yavaş, Koray Aydın, Ali Ağıralioğlu'nun isimlerini sayarak, bu isimleri aşmanın zor olduğunu söylediler ama CHP'nin kurumsal kimliğini temsil etmeyen bir CHP Milletvekili, "Öcalan'ı dışarıya çıkarmak için gerekenden fazlasını yapacağız!" dedi.
O vekil kim mi? 
Sık sık Türkiye'nin güvenlik konseptine itiraz eden vekil!
Kafası karışan HDP'li yöneticiler, seçimden önce Millet İttifakı’na "Öcalan'ı serbest bırakın!" çağrısı yapmaya hazırlanıyorlar.

HDP'nin yapmayı hedeflediği ikinci strateji, bu çağrıyı bizzat Öcalan'a yaptırmak!  Peki bu açıklamayı kim yaptırabilir?
Her şey yeni başlıyor! " 
dedi.